Ahmet Ercan İstanbul depremi için tarih verdi!

Ahmet Ercan İstanbul depremi için tarih verdi!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, marmara depremi ne zaman olacak sorusuna net tarih verdi. Ercan'a göre İstanbul depremi ne zaman olacak?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, 17 Ağustos'un yıl dönümünde yaptığı bir paylaşımla dikkat çekti. Ercan, "Marmara hâlâ 1999 M7,5 büyüklüğündeki depremin etkisinde. Kuzey kolu kırması için gereken 6 milyarlık giga ton gücü toplamadan yeni bir deprem oluşmaz" dedi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Ercan, sosyal medya üzerinden gelen bir soruya da cevap verdi. Bir kullanıcının Marmara'nın bu gücü toplamasının ne kadar zaman alacağını sorması üzerine, "2045'ten önce değil" yanıtını verdi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Prof. Dr. Ahmet Ercan, diğer bir paylaşımında ise "Marmara'da son 2000 yılda beklenen deprem hiçbir durumda tahmin edilen yıldan önce gerçekleşmedi, ancak 75 ile 200 yıl gecikti" ifadelerini kullandı. Bu tür durumların uzun dönemli planlamalar ve hazırlıklar gerektirdiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum