Sabah Gazetesi: Asgari ücrete yüzde 30 zam haberi!

Sabah Gazetesi: Asgari ücrete yüzde 30 zam haberi!
Sabah Gazetesine göre, 6 aylık enflasyon verilerine göre asgari ücret zammında tarih ve rakam netleşmeye başladı.

Türk-İş tarafından hazırlanan 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırmasına göre, martta dört kişilik bir aile için açlık sınırı 9 bin 590 liraya, yoksulluk sınırı 31 bin 240 liraya yükseldi. Açlık sınırıyla yeni asgari ücret arasındaki fark bin 84 liraya çıktı.
Açlık ve yoksulluk enflasyonla birlikte her geçen gün derinleşirken,

Sabah'ın aktardığı habere göre, asgari ücret artışında belirleyici olan ise enflasyon rakamları olacak. Üç aylık enflasyon yüzde 12'yi geçmişti. Mayıs ayının üçünde açıklanacak Nisan ayı enflasyonu ile 4 aylık rakam da netleşecek.
ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 20-30 ZAM BEKLENTİSİ

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Yüzde 20'nin üzerinde gelmesi beklenen 6 aylık enflasyona göre, asgari ücret artışının da yüzde 20-30 arasında olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETTE RAKAM ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Bu civarda yapılacak bir artış ile net asgari ücret 11 bin lirayı geçmiş olacak. Rakamın 10 bin lira ile 11 bin 500 TL arasında bir noktada netleşmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETTE GÖZLER HAZİRAN AYINA ÇEVRİLDİ

Öte yandan asgari ücret için haziran ayında yeniden komisyonun toplanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret yılbaşında 8 bin 506 TL net olarak açıklanmıştı.

TÜRKİYE'DE 7.1 MİLYON ASGARİ ÜCRETLİ VAR

Türkiye'de 27 milyon civarında kayıtlı çalışan bulunuyor. Toplam sigortalarının yüzde 41'i, 7 milyon 131 bini asgari ücretle çalışıyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI PEK ÇOK ÖDEME KALEMİNİ ETKİLEYECEK

Asgari ücrete Temmuz ara zammı yapılması durumunda kıdem tazminatı, en düşük aylık ihbar tazminatı, emzirme yardımı, GSS primleri, işsizlik maaşı, dul ve yetim aylığı, 65 yaş ve engelli aylığı gibi kalemlerde de artış olması bekleniyor.
gerçekgündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.