Bakan Yusuf Tekin açıklamıştı! Eğitim-Sen'den okul müdürlerini öğretmenlerin seçmesine destek

Bakan Yusuf Tekin açıklamıştı! Eğitim-Sen'den okul müdürlerini öğretmenlerin seçmesine destek
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ''Öğretmenler Odası Buluşması''nda yönetici atamalara ilişkin yapmış olduğu açıklamaya Eğitim Sen den destek gibi talep geldi

Eğitim -Sen'in 7. dönem toplu sözleşme talepleri arasındaki bir maddenin, Bakan Yusuf Tekin'in okul müdürlerini öğretmenlerin seçeceği yönündeki açıklamalarına uyum sağladığı görüldü

İşte Eğitim-Sen'in okul müdürlerinin seçimine ilişkin 7. dönem toplu sözleşme talebi:

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

- Eğitim kurumları yöneticileri, belli koşulları taşıyan öğretmenler arasından ve eğitim bileşenlerinin tamamının katılımı ile gerçekleştirilecek seçimlerle belirlenmelidir. 

 Eğitimde siyasi kadrolaşma uygulamalarına son verilmeli, eğitim yöneticileri belirlenirken sendikal-siyasal referanslar değil, liyakat temel alınmalıdır. 

- Eğitim kurumlarında kurumu ve bileşenlerini ağlayan her konuda demokratik karar alma süreçleri işletilmelidir. Eğitim kurumu yöneticileri, belirli koşulları taşıyan öğretmenler arasından ve eğitim bileşenlerinin tamamının katılımı ile gerçekleştirilecek seçimlerle belirlenmelidir. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum