Ek motorlu taşıtlar vergisi ödemeyenlerin aylık gecikme cezası ne kadar?

Ek motorlu taşıtlar vergisi ödemeyenlerin aylık gecikme cezası ne kadar?
Anayasa Mahkemesi kararını beklemek isteyen vatandaşlar, ek motorlu taşıtlar vergisini her ay yüzde kaç gecikme cezası ile ödeyecek?

Ek motorlu taşıtlar verfisinin ödenip ödenmemesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Sosyal medyada, Anayasa Mahkemesinin bu vergiyi iptal ettiğine dair haberler doğru çıkmamıştır. Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı açıklamada ek motorlu taşıtlar vergisinin ödeme süresinin 6 Eylül 2023 tarihi itibariyle sona erdiğini duyurmuştur.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Vergilerde gecikme cezası nasıl belirleniyor?
Vergi bir amme alacağıdır ve amme alacağının tahsili hakkında 6183 sayılı bir Kanun bulunmaktadır. Amme alacağının tahsiline yönelik 6183 sayılı Kanunun 51. maddesinde gecikme zammı belirlenmiştir. Bu oran Cumhurbaşkanlığı tarafından ekonomik şartlara göre değiştirilmektedir. 21 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 5801 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararına göre gecikme zammı oranı aylık yüzde 2,5'tur.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Ek MTV'yi ödemeyenler ne kadar ceza ödeyecek?
Ek MTV'yi ödemeyenler her ay yüzde 2,5  oranında gecikme faizi ödeyecektir. Gazetememur.com'un yaptığı hesaplamaya göre, 3 bin liralık ek MTV'si olanlar için  75 TL ek vergi çıkacaktır. Yıllık bileşik gecikme faizi cezası ise yüzde 35 olacaktır. Yani 3000 bin liralık ek MTV'yi ödemeyenler 12 ayda  bin 50 lira gecikme faiz ödemek durumunda kalacaktır. 

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum