En düşük memur maaşı 22 bin TL değil 20 bin 351 TL oldu

En düşük memur maaşı 22 bin TL değil 20 bin 351 TL oldu
Mehmet Alper Öğretici: En düşük memur maaşı 22 bin TL değil 20 bin 351 TL oldu

Cumhurbaşkanlığının kendi resmi verilerinde en düşük devlet memuru maaşı 10.441,9 TL olmasına rağmen bazı basın yayın organlarının, siyasilerin ve hatta bazı sendika ve konfederasyonların bile en düşük maaşı 11.848 TL olarak açıklayarak yapılacak artışla 22 bin 17 lira olacağını ifade ettiğini görmekteyiz. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

EN DÜŞÜK maaşa bile eşi çalışmadığı için aile yardımı alan, altı yaşından küçük iki çocuk için alınan çocuk yardımlarını dahil ederek yükseltilen rakamlar gerçeği yansıtmaz!   Adı üzerinde ama tekrar açıklayalım. 

EN DÜŞÜK maaş aile ve çocuk yardımı almayan, göreve yeni başlayan en düşük derece ve kademedeki memurun aldığı maaştır. Bu da Cumhurbaşkanlığı verilerine göre 10.441,9 TL'dir. TBMM'ye verilen yasa teklifi aynen geçtiği için en düşük memur maaşı 20.351 TL oldu ve seçim öncesi verilen söz dahi yerine getirilmedi

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bir teknik çizim ve yazı görseli olabilir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum