"İktidar seçimi erteleyip yerel seçimle birleştirecek"

"İktidar seçimi erteleyip yerel seçimle birleştirecek"
Demokrat Parti lideri Uysal, iktidarın depremi kullanarak 18 Haziran seçimlerini ertelemeyi ve yerel seçimlerle birleştirmeyi planladığını ileri sürdü.

Uysal, "AKP açıkça anayasayı çiğneme niyetindedir. Savaş hali dışında seçimi ertelemek mümkün değildir" ifadelerini kaydetti.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Haziran'da yapılması gereken milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklamıştı. Yaşanan deprem faciasının ardından seçim konusu da tartışmaya açıldı.

Depremin ardından Reuters'a konuşan Türk bir yetkili “Seçimleri konuşmak için çok erken çünkü Türkiye nüfusunun yüzde 15’i etkilenen bölgede. Şu anda 14 Mayıs’ta bir seçim yapılmasının önünde çok ciddi zorluklar var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaptığı açıklamada yıkılan binaların bir yıl içinde yeniden yapılıp hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından bugün sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim takvimine yönelik iktidarın planlarının olduğunu söyledi.

'SAVAŞ HALİ DIŞINDA SEÇİM ERTELENEMEZ'
Uysal paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

Erdoğan’ın ‘bana 1 yıl verin’ sözünden anladığımız, 18 Haziran 2023 seçimini YSK eliyle ‘seçmen kütüklerinin fiili imkansızlık nedeniyle hazırlanamaması’ gerekçesiyle muhtemelen yerel seçimlerle birleştirmek!

Çünkü seçime yönelik tüm popülist kurgusu bozuldu!

AKP açıkça anayasayı çiğnemek niyetindedir!!!
‘Savaş hali’ dışında seçimi ertelemek mümkün değildir!

Kamuoyunun ve muhalefet dikkatine sunmak istiyorum!!!

KARAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.