Kira fiyatları, zamlı maaşları geçti! Memurlar, hükümetin adım atmasını bekliyor

Kira fiyatları, zamlı maaşları geçti! Memurlar, hükümetin adım atmasını bekliyor
Toplu sözleşme sürecinde kira yardımı konusunda umduğunu bulamayan memurlar yüksek ev kiraları altında eziliyor.

Toplu sözleşmede kira yardımı alamayan memurlar, yüksek ev kirlarını ödemekte zorlanıyorlar. Örneğin Tokat Merkez'de en ucuz kiralık konut fiyatı 5 bin lira, en pahalı ise 25 bin liraya kadar yükseldi. Bu durumda 22 bin TL maaş alan bir memur, maaşının dörtte birini kiraya vermek zorunda kalıyor.

Son dönemlerde fahiş kira artışları tüm Türkiye'de etkisini sürdürüyor. Enflasyon, konutta arz talep dengesizliği ve serbest piyasa ekonomisi şartları gayrimenkul fiyatlarını uçururken kiralık konutlarda da büyük sıkıntı yaşanıyor. Tokat'ta kiralık ev bulmak adeta altın bulmaya dönerken, bulunan kısıtlı sayıdaki konutlarda da yüksek kira fiyatları talep ediliyor.

ZAMLI MEMUR MAAŞI 22 BİN TL, KİRALIK DAİRE 25 BİN TL

Kiralık daireler için bugünkü şartlarda 2 asgari ücret talep edilirken kira fiyatlarının zamlı memur maaşlarını da geçtiği görüldü. Temmuz ayında en düşük memur maaşı 6 aylık enflasyon farkı ve seyyanen zam ile 11 bin 848 TL'den 22 bin 17 liraya yükselmişti. Tokat'ta ilana koyulan fiyatlar içinde ise 25 bin tl'lik kiralık daireler bulunmakta. En düşük kiralık daire fiyatının ise 1+1 daire 5 bin 800 tl'den başladığı Tokat'ta bu durum, kiracı adaylarını zor durumda bırakıyor. Tokat’ta kiralık ev fiyatlarının bu denli yükselmesi, hem öğrencileri hem de genel olarak kiracıları ekonomik açıdan zorluyor. Konut sıkıntısının çözümü için ise ilgili yetkililerin adımlar atması bekleniyor.

tokathaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum