Memur ile işçi arasında sadece maaş adaletsizliği yok!

Memur ile işçi arasında sadece maaş adaletsizliği yok!
Kamuda İşçi ve memur arasından gelir farkı giderek açılıyor. Bu ay itibariyle kamuda işçiler emsali memurlardan 12 bin ( temizlik, güvenlik vb) yani 2 katı fazla gelir elde eder oldu. Bu rakam lisans mezunu bir hemşirenin aldığı ücretten de tabiki fazla.

Maaş kalemi dışında 5-6 farklı kalemden işçilere ödeme yapılıyor.İşe gidip gelmeleri için yol, işte yemek yemeleri için yemek parası ödeniyor. Giyim yardımında bir ebe yıllık  38 lira alırken bir sürekli işçi güvelik görevlisi 1.300 lira giyim yardımını yılda 2 defa alıyor. 

2-3 farklı isimde ikramiye alınıyor.  Tediye, İkramiye, Ek Ödeme , Sosyal Yardım vs

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Sağlıkta sadece 1 memur kesimi yemek ücreti alıyor. Onlarda 112 çalışanı. Ancak 112 ambulansında çalışan kadrolu doktor, att, paramedik 903 lira yemek yardımı alırken aynı ambulanstaki işçi sürücü bu 3 kişinin alacağı yemek yardımını tek başına alıyor. 

Nöbet paraları, hafta sonu çalışma , gece vardiyası ve bayram... 

ÖSS'den ilk 500 e girmiş tıp fakültesi okumuş hekim olmuş, yetmemiş uzman olmuş bir doktor önümüzdeki Kurban Bayramının 1. günü nöbet tutarsa saatlik 125 lira alacak (artırımlı hali) aynı serviste çalışan işçi ise bayramda saatlik 315 lira nöbet ücreti alacak. 

Aslında mesele işçinin değişik kalemlerde iyi bir ücret alması değil. Bu hali ile bile işçiler yoksulluk sınırı altında maaş alıyor. Burada asıl mesele adaletsizlik. İşe giriş ve meslek açısıdan saygınlığı tartışılmayacak olan hekimlik, ebelik, diyetisyen, hemşirelik, röntgen teknikerliği.. kısaca tüm sağlık branşları adaletsizliğe karşı çıkıyor.

Bir hemşire örneği ile durumu daha iyi anlatalım.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Sitemizde de zaman zaman editörlük yapan 14 yaşında memlekti Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinden ayrılıp Rize'nin Fındıklı ilçesine yatılı sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümüne giden,  sonra iyi bir puanla Hacettepe Hemşireliği bitiren, bu sırada hem okuyup hem çalışan akademikte kariyer yapmak isteyen ALES ve dil sınavlarından hatırı sayılır puan alan bir hemşirenin 13-14 bin bandından bir maaş ile tek başına ayakta durma mücadelesi vermesini ayakta alkışlıyoruz.

Hayatının hiçbir aşamasından kura ve torpil olayı olmayan sadece çalışkanlığı ile ekmeğini kazananlar şunu iyi bilsinler ki belki bu dünyada değil ama ahirette hakkınızı alacaksınız. 

saglikpersoneli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
27 Yorum