Memur ve işçilerden protesto: Sadaka gibi promosyon istemiyoruz!

Memur ve işçilerden  protesto: Sadaka gibi promosyon istemiyoruz!
DİSK Genel-İş İzmir 5 ve 6 No’lu Şubeler tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Bayraklı ve Buca Belediyelerinde çalışan üyelerin promosyon güncellemelerinin yapılmaması protesto edildi.

Konak, Karabağlar, Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde banka tarafından ülkenin enflasyon koşullarına göre geçen yıl 19.000 TL’nin üzerinde güncelleme yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kaydedildi: “Aynı banka tarafından geçen yıl yapılan güncellemeler neden bu sene yapılmamaktadır? Ayrıca bankaya defalarca güncelleme talebinde bulunmuş olsak da her defasında olumsuz yanıt verilmiştir. Banka yetkilileri tarafından bu konuda bir açıklama yapılmalı ve Bayraklı ve Buca Belediyelerinde çalışan üyelerimize de komik rakamlarla değil, güncel enflasyon rakamlarıyla promosyon sözleşmesi yenilenmelidir.”

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

"Komik rakamlarla ihaleyi kapatmaya çalışıyorlar"
Bankaların maaş ödemeleri, krediler, kredi kartları, otomatik ödeme talimatları ve müşteriye uygulanan faizlerle sermayelerini artırdıkları belirtilen açıklamada, “Ancak bize gelince komik rakamlarla ihaleyi kapatmaya çalışıyorlar ya da güncelleme yapmak istemiyorlar. Ülkenin bir çok yerinde birçok banka güncelleme yaptı, üstelik onlar da kar ettiler. Ülke koşullarına göre çok fazla kar etmiş olmanıza rağmen neden güncelleme yapmak istemiyorsunuz? Enflasyon rakamları ortadayken ayrıca toplu sözleşmelerimizde ücret artışlarımız altışar aylık oranlarda artmakta iken, bu artış oranları dikkate alınmalı ve promosyon sözleşmeleri yeniden değerlendirilerek ekonomik kayıpların giderilmesi için gerekli adımlar en kısa sürede atılmalıdır.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Üyelerimizin maaş ödemelerinin yapıldığı ve kredi ile kredi kartlarının bulunduğu banka tarafından belediye çalışanlarına sadaka gibi promosyon teklifi yerine, gerçek anlamda hakkı olan ekonomik kaybın giderildiği bir fiyatla yeni bir teklif vermelidir. Aksi takdirde en başta kredi kartları ve otomatik ödeme talimatlarını iptal ederek başlayacağımız eylemliliklerimiz artarak devam edecektir ve bizler Genel-İş Sendikası olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bir kez daha taleplerimizi yinelemek isteriz: Yeni bir promosyon anlaşması zemini hazırlanmalı, banka promosyon sözleşmeleri, enflasyon koşullarına göre acil güncellenmelidir” ifadeleri kullanıldı.

gazeteyenigun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum