Memurlar tekrar çağrı yaptı: Emeğimizi yok sayamazsınız

Memurlar tekrar çağrı yaptı: Emeğimizi yok sayamazsınız
Kamu çalışanlarının 2024-2025 dönemi için maaş artışlarının belirleneceği 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde 9 sendika ve konfederasyonun bir araya gelerek oluşturduğu Kamu Konfederasyonları Platformu iş bıraktı.

Açıklamanın Ankara ayağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yapılırken, hükümete “Emeğimizi yok sayamazsınız” çağrısında bulunuldu.

Kamu çalışanlarının önümüzdeki 2 yıllık maaş artışlarının belirleneceği 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen görüşme öncesinde 9 sendika ve konfederasyonun bir araya gelerek oluşturduğu Kamu Konfederasyonları Platformu, iş bırakarak, tüm Türkiye’de basın açıklaması gerçekleştirerek masaya çağrıda bulundu.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında platform adına konuşan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, verilen teklifler ile kamu çalışanlarının açlık ve yoksulluk ile baş başa kaldığını belirterek, “Kamu çalışanlarının önemli taleplerini içeren toplu sözleşme görüşmelerinde ön müzakere süreci tamamlanmış hükümetin ikinci teklifi 17 Ağustos’ta utanç oranı şeklinde açıklanmıştı. Bugün itibarıyla dördüncü toplantıda anlaşma sağlanmazsa 23 Ağustos’tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na yetkili konfederasyon başvurma aşamasına gelecektir. Bugüne kadar 12 yıl içinde 6 kez yapılan toplu sözleşmelerde hükümet, teklif olarak masaya hep kendi hedeflediği enflasyon rakamlarına dayalı maaş artışlarını koymuş ve öyle sonuçlanmıştır” dedi.

KAMU EMEKÇİLERİNİN AKLIYLA DALGA GEÇİLDİ

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Bugüne kadar gerçekleşen görüşme sonuçlarının tekrarlanacağını bildiklerini ifade eden Yeşildağ, 9 konfederasyon ve sendikanın mücadeleye devam edeceğini belirterek, “Hükümetin açıkladığı mevcut teklifler Merkez Bankası tarafından revize edilen enflasyon hedeflerinin bile altında kalarak kendi oranlarıyla çelişmiştir. Bugünden geriye sözde toplu sözleşme süreçlerine ve Hakem Heyeti’ne baktığımızda tablo çok iyi anlaşılmaktadır. İktidar, sadece yüzde 2’lik bir oynama ile kamu emekçilerinin aklıyla dalga geçmiştir. 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 40 bin TL’ye ulaştığı, büyükşehirlerdeki kira ortalamasının en düşük memur maaşının 3’te 2’si ettiği, temel gıda ürünlerine günlük fiyat artışları yapıldığı, vergi ve harçların her ay artırıldığı günlerden geçmekteyiz. Masada yıllardır vaat edilen 3600 ek gösterge yoktur.  Emeklilik iyileştirmeleri yoktur. Masada kamu emekçisinin ekonomik, sosyal, özlük haklarının adı bile yoktur. Emeğimizi yok sayamazsınız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum