Memurların çalışma saatleri için SİL BAŞTAN değişiklik! Kamuda mesai saatleri için 09:00 15:30 gündemde

Memurların çalışma saatleri için SİL BAŞTAN değişiklik! Kamuda mesai saatleri için 09:00 15:30 gündemde
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in kamuda memur mesai saatlerine ilişkin açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Yerel seçimler öncesi hükümetin memur mesai saatlerinde düzüneleme yapmak üzere çalışma başlattığı iddia edildi. Bakan Bilgin'in de gündeminde olan mesai saatlerine ilişkin düzenleme kabul edilirse, çalışma saatleri sabah 09:00 -15:30 arası olacak.

Hatırlanacağı üzere Vedat Bilgin o tarihte yaptığı açıklamasında "İngiltere'de çalışma süresinin azaltılmasıyla ilgili proje çalışmalar yapılıyor. Ben de Türkiye'de belli sektörlerde yapılması gerektiğini emek verimliliğine göre yapılması gerektiğinden bahsettim. Projelerim olduğundan bahsettim. 45 saat olan çalışma süresinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Çalışma saatlerini yeniden düzenlemeliyiz. İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildi, 5 saat deneniyor" diyerek Türkiye'de çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etmişti.

ÇALIŞMA SAATLERİ NE ZAMAN DÜŞECEK?

Mesai saatlerinde yeni düzenleme beklentisi yeni kurulan hükümetin ilgili dairelerinde çalışmaya başlanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ana da konunun sunulacağı ifade edildi. Düzenleme kabul edilirse memurların çalışma saatlerinin değiştirileceği, ilk etapta düzenlemenin sabah 09:00 -15:30 olarak gündeme geldiği belirtildi. Düzenlemenin yasalaşması durumunda 3 milyon memurun ve kamu çalışanın mesai saatleri değiştirilmiş olacak. 

Peki siz değerli kamu çalışanlarına göre memurların çalışma saatleri yeniden düzenlenmeli mi?

usakgundem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum