Mustafa Destici'den memur maaşlarına zam ve refah payı talebi

Mustafa Destici'den memur maaşlarına zam ve refah payı talebi
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, memur maaşlarına zam ve yüzde 11 refah payı talebi geldi.

Bir dizi ziyaret için İzmir'e gelen Genel Başkan Destici'nin memur ve emeklileri ilgilendiren konuşması şöyle:

Memur, emekli ve asgari ücret maaşlarında da düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü Hükümetin memurlara teklifine bakıyoruz. Merkez Bankası'nın 2024 ve 2025 yılı açıkladığı enflasyon tahminlerinin çok altında. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

BBP olarak 22 Ağustos'ta yapılacak görüşmede hükümet temsilcileri memurlarımıza ve memur emeklilerimize bir kere olacak şekilde Merkez Bankası'nın enflasyon tahminin üzerinde bir artış teklif etmeli. 

Bunun üzerine de en az yüzde 11 refah payı koymalı. Emeklilerimiz, asgari ücretlilerimiz var. Emeklilerimiz maalesef temmuzda zamlar kök maaşa yansıtıldığı için maaşlarında artış bile olmadı. 7 bin 500 lirada kaldılar. Öncelikle bu haksızlık düzeltilmeli ve bir kere olacak şekilde yüzde 25 aldıkları maaşın üzerine verilmeli. Daha sonra da refah payı ve memurlara verildiği gibi seyyanen zam verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Asgari ücretlilerimizle ilgili önerimizle 6 ayda bir toplanılmaya başlandı. Çalışanlarımızın enflasyona ve hayat pahalılığına ezdirilmemesi gerektiğinin altını çiziyorum, laf olsun diye söylemiyorum. Ezdirilmeyecek yollar bulunmalı ve bunlar uygulanmalı. Ekonomimizin başına uluslararası kurumlarda karşılığı olan kişileri getirmişsek o zaman onlar da çözümü sadece zamlarda bulmayacaklardır. Düşük gelirliyi, yoksulu, fakiri koruyacak çözümler üretecekler. Milletimiz daha konforlu tedbirler bekliyor. Bunu uygulamaları gerekir diye düşünüyorum.

sondakika.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum