Okullarda sınav usul ve esasları yeniden belirlendi! İşte yazılı sınavların yapılacağı tarihler

Okullarda sınav usul ve esasları yeniden belirlendi! İşte yazılı sınavların yapılacağı tarihler
Okullardaki ortak yazılı sınav faaliyetleri düzenleyen yönetmeliği yayımladı. MEB Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği’nde hangi değişiklikler yapıldı?

MEB Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği’nde hangi değişiklikler yapıldı! Sınavlar hangi tarihlerde yapılacak?

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

1- MEB Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğine göre ilkokullarda yazılı sınavlar tamamen kaldırıldı. Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4 üncü sınıflarda öğrencilerin akademik ve sosyal gelişiminin takibi ders öğretmenlerince sürekli yapılacak. 

2- Öğrencilerin gelişim düzeyleri, öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen bireysel ve grupla yapılan etkinliklere katılım gözlem formları, oyun temelli değerlendirmeler ve verilen görevleri yerine getirme amaçlı ölçme araçları ile takip edilecek. 

3- İlkokullarda öğrencilerin Türkçenin doğru ve güzel kullanımını geliştirmek amacıyla dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin izlenmesi ve geliştirilmesine yönelik ölçme araçları kullanılaca

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği’ne göre okullarda sınavlar;

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

1. dönem 1. sınavlar: Ekim ayı son haftası–Kasım ayı ilk haftası,
1. dönem 2. sınavlar: Aralık ayı son haftası–Ocak ayı ilk haftası,
2. dönem 1. sınavlar: Mart ayı son haftası–Nisan ayı ilk haftası,
2. dönem 2. sınavlar: Mayıs ayı son haftası–Haziran ayı ilk haftası,

aralığında yapılacak 

Sınav tarihleri öğretim yılı başında okullar tarafından e-Okuldan ilan edilecek.

 Okullarda yapılacak ortak yazılı sınavların soruları konu soru dağılım tablosuna göre hazırlanacak ve böylece uygulamada birlik sağlanılacak.

 Öğretim programlarının etkisini öğrencilerin akademik çıktıları üzerinden görebilmek amacıyla okul tabanlı izleme araştırması artık yapılabilecek.

 Bir sınıfta bir günde yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavların sayısının ikiyi geçmemesi esas olarak belirlendi.

 Uygulamalı sınavların hangi derslerden yapılacağı, şekli, sayısı ve süresi eğitim kurumu sınıf/alan zümrelerinin inisiyatifine kalırken okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulanacak.

 Yazılı sınav süresi bir ders saatini aşamayacak.

 Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan derslerin sınavlarının ortak yapılması esastır. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders öğretmeni ve eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri tarafından yeniden değerlendirilir.

 Öğretmenler tarafından ünite/tema ve/veya konu sonlarında öğrencilerin gelişimini belirlemek için kısa süreli sınavlar yapılabilecek.(İzleme ve yerleştirmeye dayalı değerlendirme/Formatif değerlendirme)

 Bakanlıkça belirlenen sınıf düzeyi ve derslerden ortak yazılı sınav yapılabilmesinin önü açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.