Orhan Uğuroğlu açıkladı: Seyyanen zam maaşa yansımayacak

Orhan Uğuroğlu açıkladı: Seyyanen zam maaşa yansımayacak
Orhan Uğuroğlu, TBMM Başkanlığı'na sunulan 8 bin TL seyyanen zamda herkesin gözünden kaçan iki detayı açıkladı.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları sonrası memurlara ve emeklilere yapılacak zamlar merak konusu olmuştu. En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklanırken Meclis gündemine gelen kanun teklifi ile emekli maaşlarına enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25’lik zam yapılması öngörülüyor.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda "Uzun zamandır yaptığımız çalışmalarda istişareler neticesinde son şekil verildi" diyen Güler, "En düşük memur aylığının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduk. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8 bin 77 liralık artışı öngörüyoruz" açıklamalarında bulunmuştu.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, herkesin gözünden kaçan iki detayı sosyal medya hesabından açıkladı.

Söz konusu olan 8 bin liralık zammın, memur emekli maaşları ve ikramiyelerine yansımayacağını belirten Uğuroğlu, şu ifadeleri kullandı:

AKP iktidarının 8 bin lira seyyanen zammının ilk kazığı şu oldu: Memurların emekli maaşları ve ikramiyelerine yansımayacak.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

İkinci kazık ise şöyle ortaya çıktı: Toplu sözleşme kanunu gereğince memurlara verilen haklar, memur emeklilerine de aynen uygulanır. Memur emeklileri de yandı...

Bu sözlerini ise Uğuroğlu "yazıklar olsun" ifadeleri ile bitirdi.

yeniçağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum