Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul Depreminden Etkilenecek İlleri Açıkladı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul Depreminden Etkilenecek İlleri Açıkladı
İstanbul depreminden etkilenecek yerler neresi? Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası İstanbul depreminin etkilenebileceği bölgeleri açıkladı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dün Yalova yakınlarında meydana gelen korku ve paniğe yol açan deprem hakkında paylaşımda bulundu.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

"BÜYÜK DEPREM İÇİN BİR UYARI DEĞİLDİR"
Depremi 'önemsiz bir gerginlik boşalması' olarak tanımlayan Ercan, "Kuzey Marmara'da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7'den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir" yorumunu yaptı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

ETKİLENECEK İLLERİ TEK TEK PAYLAŞTI
Olası Marmara depreminde etkilenecek illeri de işaret eden Ercan, şu paylaşımı yaptı; "6 Ağustos 2023, 18.29'da Yalova yakınında denizde olan M3,6'lık depremcik, 1999 deprem kırığı üzerinde önemsiz bir gerginlik boşalmasıdır. Kuzey Marmara'da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7'den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir.

TGRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.