Toplu İş Sözleşmesiyle Maaşlara Yüzde 40 Zam Kararı

Toplu İş Sözleşmesiyle Maaşlara Yüzde 40 Zam Kararı
DİSK Genel İş Sendikası ile Gaziemir Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Maaşlarda %40 oranında artış sağlandı.

Yüzde 40 Maaş Zammı Kararı

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Söz konusu toplu iş sözleşmesi ile birlikte maaşlarda yüzde 40 oranında artış sağlanırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Maaş zammına dair paylaşımda ‘’İzmir'de ilk kez Belediyemizde örgütlü DİSK Genel İş Sendikası ile ek protokol yaparak işçilerimizin maaşlarına 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere ortalama yüzde 40 oranında zam yaptığımızı açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Geçen yıl "çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğim" demiştim. Aldığımız kararla sözümüzde durduk. Emekçi kardeşlerime hayırlı olsun’’ ifadelerine yer verildi.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Gaziemir Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalan toplu iş sözleşmesi ile birlikte maaşlarda yüzde 40 oranında artış sağlanırken, farklı belediyelerde de maaş zammı için sendikalarla görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki günlerde maaş zammı için mutabakata varılması halinde yeni duyurular yayınlanabilir.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatacak?
Belediye personellerinin maaş zamlarına dair gelişmelerin yanı sıra, emekliler, memurlar ve asgari cüretli çalışanlar da zamlı maaşların hangi tarihte hesaplara yatacağına ilişkin araştırmalar yapıyorlar. Asgari ücret ağustos ayından zamlı olarak verilecek. Emekli ve memur maaşları ise temmuz ayında hesaplara zamlı yatıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, tahsis numarasının son rakamına göre zamlı maaş ödemesi başladı.

edirnejethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum