Toplu sözleşmede kira yardımı ve 3600 ek göstergenin geçmesi zor!

Toplu sözleşmede kira yardımı ve 3600 ek göstergenin geçmesi zor!
Yenişafak Yazarı Ahmet Ünlü, toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika Memur-Sen'in kira yardımı ve 3600 ek gösterge taleplerini değerlendirdi

3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi isteniyor
Teklifin 58’inci maddesine göre 1. dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerinin ek gösterge rakamının 3600 olması talep ediliyor.

Teklifin 58’inci maddesinde; “Mevcut ek gösterge rakamı 3600 ek göstergeden fazla olanlar hariç olmak üzere, 1. Dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerinin ek gösterge rakamı 3600 olarak, diğer alt derecelerdeki kamu görevlilerinin ek gösterge rakamları ise emsal personel için uygulanan ek gösterge rakamına göre düzenlenir. Söz konusu düzenleme 15.03.2024 tarihine kadar tamamlanır.” ifadesine yer verilmiştir.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Bu teklifin hayata geçirilmesinin oldukça zor olduğunu düşünüyoruz. Çünkü birçok idarecinin ek göstergesi ile 1.dereceli memurların ek göstergesinin aynı düzeyde olması başka dengeleri değiştirecek ve başka sıkıntılara yol açacaktır.

Kamu görevlilerine kira yardımı yapılsın
Teklifin 60’ıncı maddesi ile şartları taşıyan kamu görevlilerine kira yardımı yapılması talep edilmektedir.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Buna göre teklifin 60’ıncı maddesinde; “Kendilerine 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu uyarınca konut tahsis edilmiş bulunanlar, muhtelif kanunlara göre kira yardımından yararlananlar, kurumların yurtdışı kadrolarına sürekli görevle atanmış olanlar ile bunların eşleri hariç olmak üzere kamu görevlilerine 15.000 göstergesinin aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay aylıklarıyla birlikte kira yardımı yapılır. Eşlerden her ikisinin de kira yardımına müstehak olması halinde, kendilerinin tercihleri esas alınmak suretiyle, sadece eşlerden birisine ödeme yapılır. Bu yardım, sair ödemelerde aylık kavramına dâhil edilmez ve yardıma hak kazanmada ve ödemelerde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır.” ifadesine yer verilmiştir.

Bu teklife göre kamuya ait konutlarda oturmayanlar ile kira yardımı almayanlara 15.000 *0,509796 = 7.646,94 TL kira yardımı yapılması teklif edilmektedir. Bu teklifin kabul görme ihtimalinin oldukça zayıf olduğunu düşünüyoruz.

Ahmet Ünlü /Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
17 Yorum