Ünlü ekonomisten yıl sonu Dolar kuru yeni tahmin

Ünlü ekonomisten yıl sonu Dolar kuru yeni tahmin
Ekonomist Şeref Oğuz yüksek enflasyonu hedef göstererek yıl sonu dolar kuru için tahminde bulundu. 29 TL’ye geleceğini ifade etti.

Birleşik Krallık merkezli dünyanın en büyük banlalarından Standart Chartered’ın analistleri geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki dolar kuruna yönelik dikkat çeken bir analizde bulunmutu. Banka Mevcut iktidarın politikalarından vazgeçilmesi halinde dolar kurunun yıl sonu 20 TL’ye çıkacağını vurgularken mevcut tutumun devam etmesi halinde ise dolar için yıl sonu 36 TL seviyesinin de gelebileceğini belirtmişti.

“DOLAR ENFLASYONA GÖRE ARTSA BİLE 29 TL”

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
Ekonomist Şeret Oğuz’dan da Standart Chartered’i onaylayan bir dolar kuru tahmini geldi. Şeref Oğuz Türkiye’nin yüksek enflasyonunu hedef göstererek dolar için yıllık enflasyon kadar artsa bile 29 TL’ye geleceğini ifade etti.

Oğuz, enflasyon üzerine yaptığı dolar kuru tahmini şu sözlerle yaptı:

Yıllık enflayon %57,68. Dolar 18,87 TL. Enflasyon kadar bir artış bile doları 29 liraya taşıyor. Enflasyon ocak ayında %6,65 oranında artış gösterdi. Ekim ayında aylık artış %3,54, kasım ayına %2,88 ve aralıkta %1,18 olan enflasyonun, ocak ayında aylık bazda %6,65'e çıkması, üstelik kur yerinden kıpırdamazken gerçekleşmesi, yeniden gözleri bu alana çevirdi. 
Üstelik bir de deprem var. Dolar hareketsiz kaldıkça dolar senaryoları da uçuşmaya devam ediyor. Net hata noksan kalemi ile ilerlemek nereye kadar?
milligazete
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.