Yardımcı Hizmetler Sınıfı için yeni talepler toplu sözleşme gündeminde

Yardımcı Hizmetler Sınıfı için yeni talepler toplu sözleşme gündeminde
Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikaları 7. dönem toplu sözleşmede, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları için kadro dışında farklı taleplerde bulundu.

Eğitim Sen'in yardımcı hizmetler için talepleri:

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

-Yardımcı hizmetlilerin, idari ve teknik personelin görev tanımı belirlenmeli, görev tanımına uygun yaptıkları fazla çalışma 'fazla mesai' olarak kabul edilmelidir.

-Yardımcı hizmetliler, idari ve teknik personele yönelik isteğe bağlı yer değiştirme olanağı sağlayan düzenleme yapılmalıdır. 

-Eğitim kurumlarında görev yapan yardımcı hizmetli ve memurlar eğitim öğretim hizmetleri sınıfına alınmalı; eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneğinden yararlanmaları sağlanmalıdır. Yardımcı hizmetlilerin yaptıkları fazla çalışma "fazla mesai" olarak kabul edilmeli ve yüzde yüz zamlı olarak ücretlendirilmelidir. 

Eğitim İş Sendikasının talepleri şöyle:

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

-Hizmetli olarak çalışan memurların eğitimlerine göre genel idari hizmetleri sınıfına dahil edilmelidir.

-Yardımcı Hizmetli Sınıfı kadrosunda görev yapmakta iken mülki amir “OLUR” u ile memur olarak görevlendirilen personelin yan ödeme tazminatlarının memur kadrosuna uygun olarak ödenmelidir.

- Öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığınca tüm eğitim çalışanları için (Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Fizyoterapist, İdari Büro Görevlisi, İdari Destek Personeli) görev tanımları yapılmalıdır.

-Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan hizmetliler belgesiz çalıştırılmamalı, göreve talip olan hizmetlilere Kalorifer Ateşçilik Kursu eğitimi verilmelidir.

-Yardımcı personel mesai saatleri dışında ücret ödenmeden görevlendirilmemelidir.

-Okullardaki yardımcı personelin görev tanımı net olarak belirlenmelidir, tam verimli çalışmaları sağlanmalıdır.

-Yardımcı hizmetler personeline kimyasallardan koruyucu kıyafet temin edilmeli, yıpranma payı ödenmelidir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
23 Yorum