Yeni zam modeline göre memur, emekli, işçi daha da fakirleşecek!

Yeni zam modeline göre memur, emekli, işçi daha da fakirleşecek!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in son açıklamaları tepki topladı. Bakan Şimşek, bundan sonraki maaş zamlarının hedef enflasyona göre yapılacağını belirtti

Ancak ekonomistler, bu durumun çalışanların gerçek enflasyon karşısında daha da fakirleşmelerine yol açabileceğini ifade etti. Hükümetin 2023 enflasyon hedefi yüzde 5 olmasına rağmen, mevcut enflasyon oranı yüzde 63'ü buluyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Bakan Şimşek'in "çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek" sözleri, uzmanlardan ciddi tepkiler aldı. Enflasyon oranlarının geçmiş yıllardaki hedeflere uymadığını hatırlatan ekonomistler, uygulanacak olan politikanın çalışanların yaşam kalitesini düşürebileceğini söylüyor. Piyasalar teknik analisti Tunç Şatıroğlu, "Gerçekleşen enflasyona göre ücret artışı yapmayacağız da ne yapacağız? Çalışanların geçim maliyeti şu anki enflasyon oranına göre şekillenmiş durumda ve eğer hedef enflasyon bu oranın altında kalırsa, çalışanlar zor durumda kalacak" ifadelerini kullandı.

"Hedef Enflasyon Tutmadı, Peki Şimdi Ne Olacak?"
Ziraat Bankası'nın eski yöneticisi Şenol Babuşcu ise Mehmet Şimşek'in açıklamalarına iki önemli soru ile yanıt verdi: "Hedef enflasyon tutmazsa ne olacak?" ve "Hedef enflasyon en son ne zaman tutturuldu ki?" Babuşcu'nun sorularına Bloomberg HT ekonomisti Tuğba Özay'dan da cevap geldi. Özay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2012 yılından bu yana enflasyon hedefinin yüzde 5 olduğunu, fakat bu hedefin hiçbir zaman tutturulamadığını belirtti.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

On Yıldır Tutmayan Hedefler
Bu sorun yeni değil; hükümetin yıllardır açıkladığı enflasyon hedefleri ne yazık ki hiçbir zaman gerçekleşmedi. Bloomberg HT ekonomisti Tuğba Özay, 2012 yılından itibaren enflasyon hedefinin sürekli olarak yüzde 5 olarak belirlendiğini ancak hiçbir zaman bu hedefe ulaşılamadığını açıkladı.

kamudanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum