AK Parti'li belediye başkanı görevinden istifa etti!

AK Parti'li belediye başkanı görevinden istifa etti!
Bir süredir yolsuzluk soruşturmaları ile gündemde olan AKP’li Erzurum Horasan Belediyesi Başkanı Abdulkadir Aydın'ın görevinden istifa ettiği bildirildi.

AKP'li Horasan Belediyesinde önemli bir gelişme yaşandı. Belediyede, son 3 ay içinde yürütülen soruşturma kapsamında meydana gelen tutuklamalar nedeniyle Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, görevinden istifa etti.

Başkan Aydın'ın istifa kararı, AKP Genel Merkezi'nden gelen talimat doğrultusunda alındı. Halktv.com.tr'ye konuşan 3 farklı kaynağa göre, genel merkez, "Parti yıpranıyor, daha fazla zarar vermeyin" talebini Başkan Aydın'a iletti. Bu talep üzerine Aydın, görevinden dün itibariyle istifa etti. Belediye personeli ile vedalaşırken, Aydın'ın duygusal anlar yaşadığı ifade edildi.

Horasan Belediyesi, son 3 ay içinde iki ayrı soruşturmaya konu oldu. İlk soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Aydın'ın yeğeni İlhan Aydın tutuklandı. Geçen hafta ise yapılan bir operasyon sonucunda 7 kişi gözaltına alındı, 3'ü tutuklandı. Başkanın oğlu Zülküf Aydın ve beraberindeki 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Belediyenin fen işleri biriminde çalışan Nevzat Karadeniz, muhasebe biriminde çalışan Muhammed İlhan ve Melik Fırat ise tutuklandı.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum