Deprem Profesöründen O İl İçin Endişe Verici Uyarı: Fay Kırılmadı, 7.2 Büyüklüğünde Deprem Eli Kulağında! Her An Deprem Olabilir

Deprem Profesöründen O İl İçin Endişe Verici Uyarı: Fay Kırılmadı, 7.2 Büyüklüğünde Deprem Eli Kulağında! Her An Deprem Olabilir
Deprem uzmanlarından Türkiye’nin çeşitli bölgeleri için deprem uyarıları yapılmaya devam ediliyor. Son olarak Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir bir bölge için deprem uyarısında bulundu.

Deprem ülkemizin en önemli gerçekleri arasında yerini alıyor. Dolayısıyla o ilimiz için yeni deprem uyarısı geldi! Deprem uzmanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Malatya için açıklama yaptı!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede 100'e yakın bilim insanıyla birlikte 128 fayı incelediklerini açıkladı. Özellikle Malatya Fayı'nın potansiyelini vurgulayan Prof. Dr. Sözbilir, fayın 3 segmentinin ayrı ayrı 7.2 büyüklüğünde depreme neden olabileceğini belirtti.

MALATYA'YA DİKKAT!

Malatya Fayı'nda yürüttükleri çalışmalara değinen Prof. Dr. Sözbilir, kentte 7.2 büyüklüğünde depremin meydana gelebileceğinin altını çizdi. Sözbilir şöyle konuştu:

"Malatya Fayı önemli faylardan. İkinci büyük depremin hemen dibinde olan fay. Kırılması halinde Malatya'yı ciddi anlamda etkileyecek bir fay. 200 kilometre uzunluğunda ve 3 fay parçasından oluşuyor. Malatya Fayı'nı oluşturan bu 3 segmentin her biri kendi başlarına kırılmaları halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir. Bugüne kadar yapılan çalışmalar, Malatya Fayı'nın 3 bin yıldır kırılmadığını gösteriyor. Özellikle fayın, deprem tekrarlama periyodunu bulmak istiyoruz. Faylar üzerinde hendek açıp geçmişini öğrenmeye çalışıyoruz.

Malatya Fayı üzerinde de küçük depremler oluyor. Bu tetikleme durumuna geçer mi geçmez mi diye çalışmalar yürütüyoruz. Malatya Fayı, diğer fayları da etkileyebilecek bir fay. Kırılması durumunda dibinde Kuzey Anadolu'ya doğru uzanan Ovacık Fayı bulunuyor. Dolayısıyla çok ayrıntılı çalışılması gerekiyor."

Etiketler :