Dev Bankadan Sarsıcı Enflasyon ve Dolar Tahmini

Dev Bankadan Sarsıcı Enflasyon ve Dolar Tahmini
Dünyaca ünlü yatırım bankasında piyasaları sarsacak dolar ve enflasyon analizi geldi. ABD'li dev Citi Bank, tarih vererek dolar içi 41 lira tahminini paylaştı...

ABD merkezli dev finans kuruluşu Citi Bank, 2024 yılı için enflasyon ve dolar öngörülerini duyurdu. Ünlü banka, yayımladığı raporda Türkiye için enflasyon ve dolarda yükselişin sürmesini beklediğini açıkladı.

ENFLASYON BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE ARTACAK

Banka, bir süredir yürütülen sıkılaşma politikalarının sonucu olarak Türkiye'de 2023 yılının yüzde 4.2'lik bir büyüme ile tamamlanacağını belirtirken, 2024 yılına yönelik büyüme beklentisi ise radikal bir düşüşle yüzde 0.4 olarak aktarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) birlikte yürüttüğü çalışmalarla hazırlanan Orta Vadeli Program'da (OVP) 2024 yılı için yüzde 33'lük bir enflasyon beklentisi aktarılsa da, Citi Bank yayımladığı raporda gelecek yıl görülecek TÜFE'nin yüzde 62.7'ye yükseleceğini belirtti.

DOLAR KURU 2024'TE 40 LİRAYI AŞACAK

2024 yılında dolar/TL için ortalama yüzde 35.93 seviyesine işaret eden finans devi, 31 Aralık 2024 itibarıyla görülmesi beklenen dolar kuru için 40 lira sınırının aşılacağını hatırlattı.

EKONOMİDE DÜZELME İÇİN İYİMSER TAHMİN 2025 YILI

Bir süredir yürütülen ekonomi politikalarında devamlılık sağlanması halinde Türkiye'de 2025 yılı itibarıyla ekonomik göstergelerde önemli düzelmeler yaşanabileceğini belirten Citi, 2025'te enflasyonun yüzde 27.7'ye gerileyeceğini ve dolar kurunun yıl genelinde 41,59 TL seviyesine ulaşacağının altını çizdi.

halk tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.