HSBC ve Deutsche Bank'tan Türkiye için kritik faiz tahmini!

HSBC ve Deutsche Bank'tan Türkiye için kritik faiz tahmini!
Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta açıklayacağı faiz kararı öncesi HSBC ve Deutsche Bank'tan dikkat çeken bir tahmin geldi.

Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Toplantısı (PPK) için toplanacağı 26 Ekim öncesi iki dev banka tahminde bulundu. İngiltere merkezli banka HSBC ve Alman Deutsche Bank Türkiye ile ilgili faiz tahminlerini güncelledi.

HSBC’nin Türkiye faiz tahmini şöyle:

HSBC, 26 Ekim’de TCMB’nin politika faizini 250 baz puan artışla yüzde 32,5’e yükselteceğini ve son çeyrekte başka bir faiz artışına gitmeyeceğini öngördü.

Deutsche Bank'ın kritik faiz tahmini

Deutsche Bank ekonomistleri Yiğit Onay ve Christian Wietoska, artan jeopolitik riskler ve bu risklerin Türkiye'nin enflasyon ve ödemeler dengesi dinamikleri üzerindeki olası etkilerini gözeterek, para politikası görünümüne ilişkin öngörülerini güncellediklerini ve artık kasım ve aralık aylarında TCMB'den 250'şer baz puanlık faiz artışı beklediklerini belirttiler.

Bugün yayımlanan nota göre ekonomistler gelecek haftaki Para Politikası Kurulu toplantısında TCMB'den 500 baz puanlık faiz artışı bekliyor.

TCMB, son dört toplantıda toplamda 2150 baz puanlık artışla politika faizini yüzde 30'a yükseltmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.