Kabinede 3 Bakanın Görevden Alınması İsteniyor!

Kabinede 3 Bakanın Görevden Alınması İsteniyor!
Erdoğan'ın kabineyi değiştireceği iddiası: Kabine dışı olanlar kim? AKP'nin kabine değişikliğine gideceğine dair iddialar arttı. Yerel seçimler sonrası AKP'nin belediyelerde ciddi kayıplar yaşaması kabine değişikliğinin kısa sürede kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

AKP'nin son yerel seçimlerdeki ağır yenilgisinin kabine değişikliğine neden olacağına dair değerlendirmeler hızla artıyor. 31 Mart yerel seçimleri ile 23 Haziran yenilen İstanbul seçimleri sonrasında AKP'de belediyelerde meydana gelen kayıplar, AKP'nin kabinede bir an önce değişiklik yapacağı bilgisi kulislerin ana gündem maddesi haline geldi.

KABİNEDE İMAJ ÇALIŞMASI YAPILACAK!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle ekonomide yaşanan sıkıntılardan ötürü eski bakan Mehmet Şimşek'i tekrardan kabinede görmek için Beştepe'de görüşme yaptığı biliniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede yapılacak değişiklikler çerçevesinde Şimşek'e görev teklif ettiği fakat eski bakan Mehmet Şimşek'in görevi kabul etmediği ifade edildi. Mehmet Şimşek'in görevi kabul etmemesi ise ekonomiden sorumlu bakanın kim olacağı ise merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu damadını kabine dışına çıkarabileceği  değerlendirmeleri yapılırken diğer taraftan tekrardan Enerji Bakanlığı'nın başına getirebileceği ifade ediliyor.

Yaşanan gelişmeler kapsamında AKP'de bir diğer önemli kabine değişiklikleri ise Hazine Maliye Bakanlığı'nın yanı sıra  İçişleri ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlıklarında da değişikliğe gidileceği söyleniyor.

Özellikle Süleyman Soylu'nun adli olaylar ile siyasi parti liderlerine yapılan saldırılarla gündeme gelmesi İçişleri Bakanlığı'nda imaj değişikliğine gidileceği düşünülüyor.

Bu çerçevede kardeşi FETÖ'den cezaevinde olan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de kabine dışı kalacağı belirtiliyor.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın da Beştepe'de önemli bir göreve getirileceği değerlendirmeleri yapılıyor.
milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum