Memur maaşları için öncü veri: İstanbul'un Kasım ayı enflasyonu açıklandı

Memur maaşları için öncü veri: İstanbul'un Kasım ayı enflasyonu açıklandı
Memur maaş artışlar için öncü veri olan İstanbul Ticaret Odası (İTO), kasım ayı enflasyon rakamları belli oldu. Açıklanan rakamlara göre enflasyon kasım ayında, bir önceki aya göre sınırlı arttı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Kasım ayına ilişkin İstanbul'un enflasyonunu açıkladı. İstanbul'da enflasyon aylık yüzde 3.79, yıllık bazda yüzde 73.89 oldu. Bu oran ekim ayında yüzde 72,73 olmuştu

İTO'ya göre İstanbul'un kasım ayı yıllık enflasyonu yüzde kaç oldu?

İstanbul'da perakende fiyatlar kasım ayında aylık yüzde 3.79, yıllık 73.89 arttı. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) toptan fiyat hareketlerini yansıtan endeksi ise, kasımda önceki aya göre yüzde 2.94, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65.1 artış kaydetti.

Kasımda perakende fiyatlarda bir önceki aya göre giyim harcamalarında yüzde 2.48, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 1.30, gıda harcamalarında yüzde 4.84, ev eşyası harcamalarında yüzde 0.32, konut harcamalarında yüzde 4.95 artış kaydedildi. Ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 0.52 azalış yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.