Mustafa Destici'den asgari ücret için dikkat çeken rakam!

Mustafa Destici'den asgari ücret için dikkat çeken rakam!
Eskişehir’de yerel seçim çalışmalarında bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücrete yılda en az iki kez zam yapılması gerektiğini ve 17 bin liraya yükseltilmesini söyledi.

Yaklaşık 7 milyon çalışanın büyük bir merakla beklediği 2024 asgari ücrete ilişkin bugün başlayacak görüşmeler öncesi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den iki önemli öneri geldi. BBP lideri Destici, açıklamasında asgari ücretin 17 bin TL'ye yükseltilmesini ve yılda iki kez zam yapılmasını istedi.

Mustafa Destici'nin 2024 asgari ücret açıklamasındaki ifaleri şöyle:

YILDA 2 KEZ TESPİT EDİLSİN

Yüksek enflasyonun devam ettiğini belirten Destici, "Yıl sonu enflasyon beklentisi 65-70 arası. Önümüzdeki 2024 yılıyla ilgili enflasyon beklentisi de yüzde 50 civarında. Peki enflasyonun yüzde 50 ve üzeri olacağı bir ülkede asgari ücret, yılda bir kere sadece ocak ayında tespit edilir, bir yıl boyunca asgari ücretli bu rakama, bu ücrete mahkum bırakılırsa asgari ücretli haksızlık olmaz mı? Onun aldığı para enflasyon karşısında erimez mi? Eksilmez mi?" ifadelerini kullandı.

Destici, şöyle devam etti: "Zaten en düşük çalışma maaşından bahsediyoruz. Onun için enflasyon tek haneli rakamlara inene kadar enflasyon, ülkemizde yılda en az 2 kez tespit edilmeye devam etmelidir. Bundan hiç kimse taviz vermemelidir."

'17 BİN LİRA OLSUN' ÖNERİSİ

Asgari ücret artışının enflasyon artışı ve bunun üzerinde bir refah payı ile birlikte 15 bin lira seviyesinde ya da onu geçeceğini gördüklerini değinen Destici, "Biz burada Büyük Birlik Partisi olarak bir refah payıyla eklenerek bu rakamın en az 17 bin civarında olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz ve bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum