Rakamlar değişti! İşte Merkez Bankasının, yıl sonu dolar kuru tahmini

Rakamlar değişti! İşte Merkez Bankasının, yıl sonu dolar kuru tahmini
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), 69 katılımcı tarafından yanıtlanan 2023 Kasım ayı enflasyon anket sonuçları yayımlandı. Buna göre, yıl sonu dolar kuru tahmini revize edildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Peki ankette yıl sonu dolar kuru tahmini ne kadar oldu?

69 katılımcı tarafından gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre dolar kuru beklentisi Ekim döneminde 30,05 TL iken bu dönemde 30,00 TL oldu.

12 AY SONRAKİ DOLAR KURU TAHMİNİ

Bir önceki anket döneminde 12 ay sonrası için dolar kuru 38,64 TL çıkmışken Kasım anketinde 39,62 TL şeklinde yükseldi.

POLİTİKA FAİZ BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 33,22 iken, bu anket döneminde yüzde 37,71 olmuştur. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 33,68 iken, bu anket döneminde yüzde 37,80 olarak gerçekleşmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.