SGK uzmanından DİKKAT çeken asgari ücret ve enflasyon tahmini!

SGK uzmanından DİKKAT çeken asgari ücret ve enflasyon tahmini!
Neredeyse tüm tahminleri tutan SGK uzmanı Özgür Erdursun 2024 asgari ücret için net rakam verdi. Erdursun ayrıca yıl sonu enflasyon tahmininde de bulundu. Uzman isim önceki yıllarda asgari ücrete yapılan zamlarıda hatırlatarak dikkat çeken rakamlar verdi.

Uzman isim Özgür Erdursun, youtube kanalında yaptığı açıklamada 2024 yılı için asgari ücrete yapılacak zam oranı hakkında hesaplama yaptı. Erdursun, 31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimleri de hatırlatarak yeni bir hesap yaptı.

SGK UZMANI ÖZGÜR ERDURSUN TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI

SGK uzmanı Özgür Erdursun, youtube kanalından yaptığı açıklamada "Enflasyon ikinci yarıda muhtemelen yüzde 40'lar civarında olacak. Yüzde 40 oranında bir artış olursa asgari ücret 16.000 olur, yüzde 50'ler civarında olursa 17.000 civarında olur asgari ücret." dedi.

Özgür Erdursun'a göre psikolojik sınırı geçip yüzde 55 oranında zam yapılırsa asgari ücret 17.650 civarında olabilir.

Uzman isim Özgür Erdursun, "Son iki yıla baktığımızda yüzde 50'nin üzerinde bir artış olduğu için, asgari ücretin belirlenmesinin ardından yerel seçimler de gündemde olduğu için büyük oranda asgari ücret zammı yüzde 50'nin üstünde olacak." diye konuştu.

halk tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.