Takdir ve teşekkür alan öğrencilere 10 bin 201 TL hediye

Takdir ve teşekkür alan öğrencilere 10 bin 201 TL hediye
Karnesi iyi olan öğrencileri sevindirecek haber! Takdir ve teşekkür alan öğrencilere 10 bin 200 TL devlet desteği yapılacak. Karşılıksız verilecek 10 bin 200 TL 'karne ödülü' ilk, orta ve lise öğrencilerini kapsıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2022 yılında derslerinde başarılı ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler için duyurmuş olduğu para yardımı, bu yıl 10 bin 200 lira oldu. Karne ödülü sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e giren öğrenciler için geçerli olacak.

2024 KARNE ÖDÜLÜ ASGARİ NE KADAR?

Sosyal yardım alan ailelerin başarılı çocuklarına yapılacak yardımın miktarı, en fazla net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar yılda 2 defa başarı desteği sağlanmaktadı.

Bu kapsamda, 2024 yılının ilk karne döneminde, takdir teşekkür almaya hak kazanan ihtiyaç sahibi öğrencilere karne hediyesi olarak 10.201 TL ödeme yapılacak.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİNİ KAPSIYOR

- İlkokuldan liseye kadar başarılı olan tüm öğrencilerin faydalanacağı karne parası ödemeleri nasıl yapılacak? İşte aranan şartlar... ·

- Devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin %60’ı kadar (10.200 TL)

- Dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan öğrencilere aylık 100 TL destek ödemesi

- YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan öğrencilere başarı desteği

- Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencileri ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılan gençlere de net asgari ücrete orantılı destek ödemesi yapılacak.

- Ödemelerin, karnelerin verilmesinden itibaren en geç 1 ay içerisinde yapılacağı duyuruldu.

BAŞARI TEŞVİĞİ SADECE SOSYAL YARDIM ALAN AİLELERİN ÇOCUKLARINA VERİLİYOR

Başarı teşviği sadece sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerin devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine veriliyor.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NASIL BAŞVURULUR? KİMLER BAŞVURABİLİR?

Başarı teşvik programı 12 Aralık 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Ancak, Başarı teşvik programına başvuru tarihi ile ilgili şu ana kadar herhangi bir duyuru yapılmadı. Programa dair başvuruların ne zaman ve nasıl alınacağı henüz aktarılmadı. 19 Ocak'tan sonra gelişmelerin duyurulması bekleniyor.

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.