10 yıllık astsubaylara, subaylığa geçiş hakkı verildi! Resmi Gazetede

10 yıllık astsubaylara, subaylığa geçiş hakkı verildi! Resmi Gazetede
Bugün (25.08.2017) Resmi Gazete'de yayımlananı 694 sayılı KHK ile artık 10 yılını bitirmemiş astsubaylar da subay olabilecek.

Bugün (2508.2017) Resmi Gazete'de yayımlananı 694 sayılı KHK ile artık 10 yılını bitirmemiş astsubaylar da subay olabilecek.  694 sayılı KHK'yla, 10 yılını doldurmamış astsubaylara subaylığa geçiş hakkı verildi.

926 sayılı Kanunun 109.maddesinde yer alan hüküm gereğince, Subaylık için sınava müracaat tarihinde en az kıdemli çavuş rütbesinde ve astsubay olarak dördüncü hizmet yılını tamamlamış, yedinci hizmet yılını bitirmemiş olanlar subaylığa başvurabilmektedir.

Kanunda yer alan 4 hizmet yılını tamamlamış 7 hizmet yılını bitirmemiş olmak şartı " 4 hizmet yılını tamamlamış 10 hizmet yılını bitirmemiş" olarak uygulanacaktır

İşte KHK'nın ilgili hükmü:

MADDE 37- 926 sayılı Kanuna aşağıdaki ek geçici maddeler eklenmiştir,
"EK GEÇİCİ MADDE 97- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte dördüncü hizmet yılını tamamlamış ve onuncu hizmet yılını bitirmemiş olan astsubaylara, 109 uncu maddedeki diğer şartları taşımaları kaydıyla yapılacak ilk astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavına müracaat hakkı verilir.

memurlar.net

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.