12 öğrenci hastanelik oldu! Milli Eğitim'den, okul müdürüne soruşturma

12 öğrenci hastanelik oldu! Milli Eğitim'den, okul müdürüne soruşturma
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde bir lisede 12 öğrencinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye gitmesine dair soruşturma başlatıldı.

12 öğrencinin hastanelik olmasına ilişkin il müdürlüğü, okul müdürü hakkında soruşturma başlattı.

Edinilen bilgilere göre Cumartesi günü öğle saatlerinde Devrek Belediyesi tarafından Hamidiye Lisesi’nde yapılan ilaçlama sonrası Pazartesi günü okula gelen öğrencilerden 12’si göz kaşıntısı şikayeti ile öğretmenlerine bilgi verdi.Öğretmenlerin yardımı ile 12 öğrenci Devrek Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hamidiye Lisesi Müdürü Siyami Akpınar;

"Cumartesi öğlen okul ilaçlandı. Ancak bize havalandırmamız gerektiği söylenmedi. Sıraların üstünde kalıntı kalmış. Sıraların üzerinde kalan ilaç kalıntılarını yüzlerine sürdüğü ve bu nedenle kaşıntı şikayeti yaşadıkları tahmin edilen öğrencileri kendi arabalarımızla acile götürdük. Gözleri ilaçlı su ile temizlendi. Taburcu edildiler. Sonrasında ulaştığımız öğrencilerin bir problemi olmadığını öğrendik. Bizim için kötü bir gün oldu" dedi.

Okul sonrası 3-4 öğrencinin daha kaşıntı şikayeti ile hastaneye başvurduğu ancak zehirlenme bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi.

Peş peşe gelen vakalar nedeni ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

zhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.