3600 ek gösterge hakkında Maliye Bakanına önerge sunuldu

3600 ek gösterge hakkında Maliye Bakanına önerge sunuldu
24 Haziran seçimleri öncesinde cumhurbaşkanı adaylarının ve partilerin en önemli vaatlerinden biri de ek göstergenin 3600'e yükseltileceği olmuştur. Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Mayıs'ta seçim beyannamesini açıklarken “Şimdi önemli bir konuya geliyorum. Polislerimizin öğretmenlerimizin hemşirelerimizin din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz.” sözleriyle ek gösterge müjdesini vermişti.

Bazı memurlara 3600 ek gösterge verilmesine yönelik çalışmalara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat ALBAYRAK tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle 18 Şubat 2020 tarihinde TBMM'ye yazılı soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda yazılı sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat ALBAYRAK tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması konusunda gereğini arz ederim. Saygılarımla. 
Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU /Bursa Milletvekili 

24 Haziran seçimleri öncesinde cumhurbaşkanı adaylarının ve partilerin en önemli vaatlerinden biri de ek göstergenin 3600'e yükseltileceği olmuştur. Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Mayıs'ta seçim beyannamesini açıklarken “Şimdi önemli bir konuya geliyorum. Polislerimizin öğretmenlerimizin hemşirelerimizin din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz.” sözleriyle ek gösterge müjdesini vermişti. Bu bağlamda; 

1. 24 Haziran seçimleri öncesinde müjde olarak sunulan “Ek göstergenin 3600'e yükseltileceği” vaadi ile ilgili bir çalışma yürütülmekte midir? 

2. 3600 ek gösterge ile ilgili süreç ne zaman başlayacak ve nasıl işleyecektir? 

3. Cumhurbaşkanının “Polislerimizin öğretmenlerimizin hemşirelerimizin din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız.” Sözüne atfen “Diğer idarecilerimiz" sözü ile kastedilen kamu çalışanları kimlerdir? 

4. 2200 Ek göstergeye sahip kamudaki şube müdürleri de 3600 kapsamında değerlendirilecek midir? 

5. Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin dışında kalan diğer kamu çalışanlarının ek gösterge ve özlük haklarında iyileştirme yapılması konusunda bir çalışmanız var mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum