'3600 ek gösterge mücadelemizi, kararlılıkla sürdüreceğiz'

'3600 ek gösterge mücadelemizi, kararlılıkla sürdüreceğiz'
Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney 3600 ek göstergeye dair önemli açıklamalarda bulundu:

3600 EK GÖSTERGE MÜCADELEMİZ

1- Devlet Memurlarının gündemine 4 yıl önce giren ve tartışmaları 4 yıl önce başlayan Devlet Memurlarının ek göstergelerin artırılmasına yönelik tartışmalar; Temmuz 2022 yılında belirli meslek gruplarının ek gösterge rakamının 3600 ek gösterge rakamına çıkarılmasına yönelik kanun teklifinin TBMM’ye gelmesi; Sendikamızın o süreçte yoğun mücadelesi ile kanun teklifinde yer almayan GİH Sınıfına ait bazı unvanların da eklenmesi ile sorunu tam olarak çözmeden yürürlüğe girmiştir.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

2- Temmuz ayında ek gösterge artışı düzenlemesinin yürürlüğe girmesi ile birlikte, Sendikamız Türk Büro-Sen; 1. Dereceye gelen  GİH ve THS’de yer alan Devlet Memurlarının ek göstergesi, 3600 ek gösterge rakamına yükseltilmediği sürece ek gösterge sorununun çözülmüş olmayacağını dile getirmiş, her platformda haykırmıştır.

3- Nitekim bu mücadelemiz sonucu sn. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanımız bazı medya organlarında yapmış oldukları konuşmalarında; “ek gösterge konusunda 1. Dereceye gelen memurların ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi konuşulmalıdır” diyerek, Sendikamızla aynı görüşleri dile getirmiştir.

4- Ek gösterge konusunda olumlu gelişmeler yaşanırken, maalesef ülkemizin 10 önemli ve büyük ilini etkileyen, Milletimizi derin üzüntü ve yasa boğan, asrın felaketi olarak adlandırılan “Deprem Felaketi” meydana gelmiştir.

5- Deprem felaketi ile birlikte, özellikle memurları ilgilendiren düzenlemeler hayata geçirilememiş, süreç tıkanmıştır. 
Geldiğimiz bu noktada ülkemiz seçim sath-ı mailine girmiş, TBMM son yasama dönemini tamamlamış, tatile girmiştir.

6-  1.dereceye gelen Devlet Memurlarına 3600 ek gösterge verilmeden, bu sorun çözülmüş olmaz. Bu nedenle;

7- 1.dereceye gelen Devlet Memurlarının ek gösterge rakamı, 3600 gösterge rakamına yükseltilene  kadar her alanda, her platformda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

8-  Eğitim durumu itibari ile 1.dereceye gelme imkanı olmayan memurlarımız için de; iyileştirme talebimizi her alanda ve her platformda dile getireceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.