3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar TBMM genel kurulunda

3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar TBMM genel kurulunda
CHP'den 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar EYT açıklaması geldi. TBMM Genel Kurulundaki hitabında ek göstergeye değinen Milletvekilleri tüm memurlara ek göstergenin verilmesi gerektiğini ve EYT sorununun bir an önce bu Meclis eliyle çözümlenmesi gerektiğini belirtiler. Görüşmelerde İYİ Parti Milletvekili Şenol Sunat ise öğretmenlere 3600 ek göstergenin akıbetini sordu. İşte o konuşmalar...

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Ülkemizde açlık sınırı asgari ücreti geçmiş durumda. İşsizler kendini yakıyor, mağduriyetler artmış. Bunun yanında, polise, hemşireye, öğretmene, din görevlilerine 3600 ek gösterge konusunda verilen sözler var. Bunların gerçekleşmesi gerekiyor. Ayrıca, biz, 3600 ek göstergenin devlet memurlarının tümüne verilmesi yönünde kanun teklifi de verdik çünkü geçim sıkıntısı had safhada.

Bu arada, EYT’lilerin durumu var. EYT’liler İstanbul seçimlerinde kendi varlıklarını oylarıyla ispat ettiler. Bunlara “Türedi.” demek sorunu çözmüyor. EYT sorunu bu ülkenin gerçeğidir ve bir an önce bu Meclis eliyle bu sorun çözümlenmelidir

İLHAMİ ÖZCAN AYGUN (Tekirdağ) – Yine, emeklilikte yaşa takılanlar, herkese imkân tanınırken, bazı gruplara, cemaatlere oluk oluk kaynak akarken kendileri için düzenleme bekliyorlar.

Yine, 3600 ek gösterge sözü verdiğimiz polislerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz, öğretmenlerimiz sizlerden gelecek sözü bekliyorlar.

CHP GRUBU ADINA YILDIRIM KAYA (Ankara) ...hani 3600 ek gösterge, buna söz vermediniz mi?” Evet verdik. Kim verdi? Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı meydanlarda söz verdi, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı meydanlarda söz verdi, İYİ PARTİ Genel Başkanı meydanlarda söz verdi, Halkların Demokratik Partisi Genel Başkanı meydanlarda söz verdi, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı meydanlarda söz verdi. Peki, biz bu partinin temsilcileri değil miyiz? Gelin 3600 ek göstergeyi çıkartalım tüm kamu çalışanlarına. Niye çıkartmıyoruz? Biz teklif ettik. Eğer bizim teklifimizle çıktığında bize yazacağını düşünüyorsanız, Komisyonda da söyledim, biz teklifimizi  geri çekiyoruz, Adalet ve Kalkınma Partisinin ve Milliyetçi Hareket Partisinin teklifine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak tam destek vereceğiz.

Emeklilikte yaşa takılanlarda yaşadığımızı yaşamayalım. Onların da sorununu çözmek bizim boynumuzun borcu, söz verdik. 

İYİ PARTİ GRUBU ADINA ŞENOL SUNAT (Ankara) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öğretmenlerimizin maaşları ortada. 3600 gösterge ne oldu, hâlen ses seda yok, verilen sözler de maalesef tutulmuyor. 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.