90 bin taşeron işçi, bayramdan sonra müjdeli haber bekliyor

90 bin taşeron işçi, bayramdan sonra müjdeli haber bekliyor
Sosyal medya platformlarında etkinlik düzenleyen işçiler yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.

2018’de KAPSAM DIŞI KALDILAR.
2018 yılında yayınlanan ve 696 KHK’nın 83. maddesinde yer alan ‘Hizmet alım sözleşmesi kapsamında niteliği birbirinden farklı hizmet türlerinin bulunması halinde personel çalıştırılmasına dayalı olup olmama yönünden yapılacak değerlendirme her hizmet türü için ayrı ayrı yapılır. Danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi hizmetleri ve çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez.’ hükmü konulmuştu ve yaklaşık maliyetinin en az %70'lik kısmının asgari işçilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dahil işçilik giderinden oluştuğu, yıl boyunca devam eden ve niteliği gereği süreklilik arz eden işlere ilişkin hizmet alımlarını ifade eder."

Maddede yer alan yüzde 70 işçilik maliyetinden dolayı çok sayıda taşeron personel kadroya geçemedi.

ESKİ BAKAN SAYIN VEDAT BİLGİN DEPREMDEN DOLAYI YETİŞMEDİ DEMİŞTİ.
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların birçoğunu çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde de biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet politikaları devam edecek Türkiye’de" ifadelerini kullanmıştı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Kadro bekleyen taşeron işçiler, 14 Mayıs seçimleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN’in katıldığı bir TV programında, “Depremden dolayı taşeron düzenlemesi yetişmedi meclis açılır açılmaz bu sorunu çözeceğiz” dedi. Meclis açıldı ancak Sayın BİLGİN, Milletvekili olması nedeniyle görevi devretti. Seçim sonrası taşeron hakkında halen bir çalışma gündeme gelmedi.

TÜRK-İŞ BAŞKANI TALEPLERİMİZDEN YAPILMAYAN SADECE TAŞERON KALDI DEDİ.
Katıldığı TV programında TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün ATALAY, taşerona kadroyu tekrar gündeme taşıdı. Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun devam ettiğini belirten ATALAY, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu taşeron işçiler kaldı. Kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." dedi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

SOSYAL MEDYADA NEREDEYSE HER GÜN ETKİNLİK DÜZENLENİYOR.
Sosyal medya platformlarında etkinlik düzenleyen işçiler yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.
TBMM TATİLE GİRMESİ ERTELENDİ. MESAİ DEVAM EDİYOR.
1 Temmuz da tatile girmesi beklenen TBMM, mesaiye devam edecek. Bununla birlikte işçiler, taşerona kadro konusunun gündeme gelmesini, verilen sözleri hatırlatarak hakları olan kadrolarına kavuşmayı bekliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum