Aile Bakanlığı ek dersli personeli MEB ve Diyanet'teki gibi kadroya geçirecek mi?
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA
Aşağıda yer alan sorularımın Anayasa'nın 98. Maddesi ve TBMM iç tüzüğün 96.ve 99. Maddesi gereğince Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplanmasını arz ederim. (27.11.2018)
Dr.Tuba VURAL ÇOKAL / Antalya Milletvekili
1) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İl Müdürlüklerinizde çalışan ek ders ücret karşılığında çalışan personelinizin sayısal verileri nelerdir?
2) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bünyesine 1 yıl onaylı çalışan ek dersli personelin resmi tatillerde ve idari izinli olduğu günlerde sigorta primleri ve maaşlarını eksik almaları hususunda mağduriyet yaşayan personelinizin mağduriyetlerini giderme noktasında bir çalışmanız var mıdır? Var ise bu çalışma programlarınızın içeriği nelerdir?
3) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bünyesinde çalışan ek dersli personelin anayasal hakkı olan yıllık doğum izni, süt izni, evlilik izni gibi hakları yoktur. Çalışma haklarını düzenleyip çalışanın hakkını koruyan bir bakanlığın kendi personelini bu şekilde çalıştırması bakanlığınız açısından ne kadar doğrudur? Bakanlığınız ek dersli personelin çalışma haklarını düzenlemesi hakkında çalışması var mıdır? Var ise bu çalışma programlarınızın içeriği nelerdir?
4) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bünyesinde çalışan ek dersli meslek elemanlarının kadrolu meslek elemanları ile aynı iş ve işlemleri yapıp aynı yetki ve sorumluluğa sahip olmasına rağmen eşit işe eşit ücret hakkının olmaması bakanlığınız tarafından nasıl yorumlanmaktadır? Eşit işe eşit ücret hakları çerçevesinde mağduriyetleri giderme noktasında bakanlığınızın çalışması var mıdır? Var ise bu çalışma programlarınızın içeriği nelerdir?
5) Milli Eğitim Bakanlığında çalışan ücretli öğretmenlerin 4/B statüsüne geçirilirken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler çalışan ek dersli personel ile ilgili nasıl bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz?
6) 17.09.2011 gün ve 28057 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 653 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13. Maddesiyle 633 sayılı kanuna eklenen geçici 17. Maddede ifade edildiği üzere ek dersli çalışan personel, Diyanet İşleri Başkanlığının kadrolarına geçirilmiştir. Bu durum tamamen aynı koşullarda çalışan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görev yapan ek dersli personel için neden uygulanmamaktadır?
7) Tüm memur ve meslek elemanları ile aynı işlemleri yapan ek ders personeliniz zaman zaman personel yetersizliğinden nöbet tutmakta mıdır? Eğer nöbet tutuluyorsa ek ödeme yapılmakta mıdır? Yapılmıyorsa bu hususu bakanlığınız olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kamubiz.com ÖZEL