ASPB Ek Ders Karşılığı Çalışanların Sorunları ve Kadro Talebi

ASPB Ek Ders Karşılığı Çalışanların Sorunları ve Kadro Talebi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders ücreti karşılığı görev yapan sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı, öğretmen ve diğer lisans mezunlarının özlük haklarına ve kadro verilmesine yönelik talepleri..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders ücreti karşılığı görev yapan sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı, öğretmen ve diğer lisans mezunlarının özlük haklarına ve kadro verilmesine yönelik talepleri..

Bu yazıyı Türkiye’nin dört bir yanında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinde ek dersli olarak görev yapan sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı, öğretmen ve diğer lisans mezunları adına yazıyorum.  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi’nde ek ders ücreti karşılığı olarak çalışıyorum. Canı gönülden yapmış olduğumuz hizmetler karşılığında ise, taşeron işçisinin sahip olduğu haklar kadar bile hakkımız yok maalesef...

Bu bağlamda Ek ders ücreti karşılığı çalışanların sorunları:

-Hafta içine denk gelen resmi ve bayram tatillerinde işe devam günü azaldığından e-bildirge sistemine sgk prim ödemesi yapılamamaktadır.

-Saat başı ücret nedeniyle, bir gün bile mazeretli veya mazeretsiz işe gelinmediğinde yaklaşık 15 günlük sgk kesintisi yapılmaktadır.

-Ek ders karşılığı çalışan personelin yıllık izin, doğum izni, vb. izin hakları ve hiçbir özlük hakkı bulunmamaktadır.

-Bakanlığımızda hizmet alımı yoluyla çalışan taşeron çalışanları asgari ücretin %30, %40 ve %110 fazlası ücretlere çalışmaktadır. Bizler lisans mezunları olarak bazı aylar tatiller nedeniyle asgari ücretin altında maaş almaktayız.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ek ders çalışanları Milli Eğitimdeki ek ders karşılığı çalışan öğretmenlerle karıştırılmaktadır. Milli Eğitimdeki ek ders karşılığı çalışan öğretmenler 40 dk’lık derse girmekte olup bizler asıl işi yapan ve tam zamanlı olarak çalışmaktayız. Bu sorunların daha adaletli bir şekilde çözüme kavuşturulması hususunda talebimizi iletiyoruz. 17 Eylül 2011 tarih ve 28057 sayılı  resmi gazetede, KHK'le Geçici Madde 17 'de  diyanet işleri başkanlığında bizim gibi ek ders ücreti karşılığında çalışanlara kadro verilmişti. Aynı düzenlemenin bizler için de yapılmasını talep ediyoruz. Kamubiz.com olarak desteklerinizi bekliyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum