Belediye işçisine toplu sözleşmeyle yüzde 100 zam!

Belediye işçisine toplu sözleşmeyle yüzde 100 zam!
Zonguldak Belediye İş Sendikası ile Filyos Belediyesi’nde çalışan 12 daimi kadrolu üyeleri adına yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Zonguldak Belediye İş Sendikası ile Filyos Belediyesi’nde çalışan 12 daimi kadrolu üyeleri adına yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Ücretler ve diğer sosyal haklarda yüzde 100 artış sağlandı.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve Zonguldak Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Osman Karataş’ın imzaladığı toplu iş sözleşmesinde ücretlere yüzde 100 artışla günlük çıplak işçi yevmiyeleri 1.altı ay 510,00-TL’ye yükseltilmiş olup 2.altı ay TÜFE tarafından açıklanacak enflasyon oranı kadar artış yapılacak. Ayrıca ilkokul, ortaokul lise ve üniversiteye giden üye çocukları için tahsil yardımlarında yine belli oranlarda artış yapıldı. Yine birleştirilmiş sosyal yardımı ayda net 350,00-TL,yemek yardımı günlük 70-TL, yakacak yardımı 4500,00-TL, sorumluluk zammı yine günlük olarak 18,-TL olarak belirlendi. Üyelerin evlenme, doğum ve cenaze ve afet yardımların da yüzde 100 e varan artışlar sağlandı. Tolu İş Sözleşmesi 1 Mart 2023 tarihinden geçerli olacak.

Toplu İş Sözleşmesi’nin imza töreninde konuşan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. Sendika Şube Başkanı Osman Karataş ise Toplu İş Sözleşmesi’nin üyelere günümüz ekonomik şartlarında en iyisi olması için çaba gösterdiklerini ve bir nebze olsun üyelerin bu artış oranları ile geçimlerinde bir rahatlama olacağını bu konuda yardımcı olan başta Belediye Başkanı Ömer Ünal olmak üzere toplu iş sözleşmesinde imzalanmasında katkıları olanlara teşekkür etti. 
pusulagazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.