Ceza alan AK Parti’li belediye başkanı, görevden uzaklaştırıldı

Ceza alan AK Parti’li belediye başkanı, görevden uzaklaştırıldı
AK Partili Belediye Başkanı İsa Özkan, ihmali iddiasıyla hapis cezası aldı ve karar sonrası mahkeme kararıyla görevinden uzaklaştırıldı. Peki Malatya Darende İlçesini yeni Belediye Başkanı nasıl seçilecek ve kim olacak ?

Malatya Darende İlçe Belediye Başkanı İsa Özkan, 2014 yılında meydana gelen bir bina patlamasında görevi ihmalsizlikten dolayı Başkanlık görevinden 7 ay 15 gün mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırıldı.

Darende İlçe Kaymakamlığının belediye meclis üyelerine gönderdiği yazıda, Salı günü saat 14.00'te belediye meclisinin olağanüstü toplanacağını ve kendi aralarında bir kişiye belediye başkan vekili seçeceklerini bildirdi.

2012 yılında Darende ilçesinde bir Lokantada gaz kaçağında tüp patlaması sonucu çıkan yangına itfaiyenin geç gittiği gerekçesiyle açılan dava sonucu verilen mahkeme kararı Yargıtay tarafından onaylandı.

Darende belediye başkanı İsa Özkan'ın yerine seçilecek vekil 7 ay 15 gün süre ile görevi yürütecek.

YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK

Bu karar üzerine Malatya Valiliği, Darende Kaymakamlığı'na 18 Şubat 2021 tarihinde bir yazı göndererek İlçe Belediye Meclisi'nin yeni başkanı seçme sürecini başlatmasını istedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.