Ceza infaz ve koruma memurlarına emniyet hizmetleri sınıfı kanun teklifi (Aralık 2019)
CTE görevli infaz koruma memurları hakkında önemli bir kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Teklifte infaz koruma memurlarının emniyet sınıfına alınması önerildi.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Gerekçesi ilişikte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim.
Murat EMİR /Ankara Milletvekili
GENEL GEREKÇE
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak hizmet veren ceza infaz ve koruma memurları, bire bir aynı işi icra eden dünyadaki diğer meslektaşlarından farklı bir teşkilat yapısı içerisinde çalışmaktadır.
Kolluk kuvvetlerine benzer görev üstlenmelerine rağmen emniyet ve güvenlik hizmetleri sınıfında değil, idari hizmetler sınıfında sayılmalarından dolayı maddi - manevi birçok sıkıntıyla mücadele etmek zorunda kalan ceza infaz ve koruma memurlarının, özlük haklarında önemli eksiklikler bulunmaktadır. Ceza infaz ve koruma memurlarının yaptıkları görev. itibariyle büro memurları gibi genel idari hizmetler sinufinda yer alması, Anayasamızın temel ilkelerinden olan eşitlik" ilkesine de aykırılık teşkil etmektedir.
Bu kanun teklifi ile ceza infaz ve koruma memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına alınarak, diğer emniyet görevlileri arasında oluşan ayrımcılığın giderilmesi amaçlanmaktadır.
MADDE GEREKÇELERİ
MADDE 1- Bu madde ile Devlet Memurları Kanununa tabi olarak hizmet veren ceza infaz ve koruma memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına alınması, eş değer görev yapan güvenlik güçleri ile mali ve sosyal haklar yönünden aynı standartların sağlanması amaçlanmaktadır.
MADDE 2- Yürürlük maddesidir.
MADDE 3- Yürütme maddesidir. :
DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLIFI
MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 inci maddesinin “EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI” bendi aşağıdaki şekilde değişmiştir.
“Bu sinif, özel kanunlarına göre ceza infaz ve koruma memuru, çarşı ve mahalle bekçisi, polis, komiser muavini, komiser, başkomiser emniyet müfettişi, polis müfettişi, emniyet amiri ve emniyet müdürü ve emniyet müdürü şifatını kazanmış emniyet mensubu memurları kapsar."
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA