Eğitim Bir-Sen hükümeti uyardı: Zam memurları memnun etmedi!

Eğitim Bir-Sen hükümeti uyardı: Zam memurları memnun etmedi!
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş memur maaş artışı hakkında yasalaşma sürecinde dikkate alınması gerekenleri açıkladı.

 MEMUR MAAŞ ARTIŞI ile İLGİLİ TALEPLER YASALAŞMA SÜRECİNDE KARŞILANMALIDIR!

1- 5 Temmuz itibariyle enflasyon rakamları açıklandı ve memur maaşları belli oldu. 22.000₺'lik en düşük devlet memuru maaşının %17,55'lik yüzdelik zam (%6'sı toplu sözleşme zammı gerisi enflasyon farkı) + 8.077₺'lik seyyanen zamla sağlanacağı açıklandı. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

2- 3 Mayısta açıklanan ve iki ay içinde alım gücü düşen, altın, döviz ve akaryakıt... karşısında değer kaybeden 22.000₺'nin artırılmasına yönelik her kesimden gelen taleplerin dikkate alınmadığı görülmektedir. 

3- Seyyanen zammın çok yüzdelik zammın az olması, memurları memnun etmemiştir. Özellikle de öğretmenler bu durumdan çok mağdur olmaktadır. O yüzden yüzdelik zam, seyyanen zamdan mutlaka daha fazla olmalı. 

4- En düşük devlet memuru maaşı dendiğinde evli, eşi çalışmayan ve çocuklu bir çalışan değil, bekâr çalışan anlaşılmalıdır. Güncel duruma göre 11.848₺ değil 10.400₺ baz alınmalıdır. 

5- 22.000₺, kamu işçilerinin temmuzda %15 daha zam alacağı göz önünde bulundurulduğunda kamu işçileriyle eşitlenmeyi sağlamamaktadır. Aslolan devlet memurunun yıllık bazda kamu işçisinden daha fazla almasıdır. Bu sağlanmadıkça, kamuda çalışma barışı zedelenecektir. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

6- Temmuz maaş artışı emekliler açısından %17,55'lik zamla yetinilecekse hayal kırıklığına yol açacaktır. Bu noktada mutlaka daha fazla artışa ihtiyaç vardır. 

7- En düşük emekli maaşı artışı ile en düşük devlet memuru maaş zammında açlık ve yoksulluk sınırı er ya da geç dikkate alınacaktır. İktidar bu durumu ne kadar erken görürse kamu çalışanları açısından o kadar iyi olacaktır. 

8- Meclis toplanmışken memur disiplin affı, uzman öğretmenlik için beş yıl kıdemin yeterli olması, yirminci kıdem yılı ve sonrasında uzman olanlara baş öğretmenlik yolunun bekleme süresine takılmaksızın açılması, baş öğretmen olabilme süresinin kısaltılması, sözleşmeliden kadroya geçenlerin diğer 4/A'lılarla tüm özlük haklarının eşitlenmesi (özellikle mazerete dayalı tayin hakkkı), birinci dereceye geldiği halde 3600 ek gösterge alamayanlara 3600 ek göstergenin verilmesi, tüm gelir kalemlerinin  emekliliğe yansıtılması, memura bayram ikramiyesi, eğitime hazırlık ödeneğinin bir maaş tutarında olması ve tüm egitim çalışanlarına verilmesi, Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının genel idarî hizmetler sınıfına geçirilmesi, emeklilere aile yardımı, şube müdürü, il müdür yardımcısı, araştırmacılar vb dezavantajlı grupların maaşlarındaki adaletsizliğin giderilmesi ve kira yardımı gibi hususlar da yasalaştırılmalıdır. 

9- Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girerek şikayetleri minimize etmede, talepleri karşılamada inisiyatif alacağına inanıyoruz. Sendika olarak memur maaş zammı yasalaşana kadar yukarıda altını çizdiğimiz hususların gerçekleşmesi için var gücümüzle gayret sarf edeceğiz. 

Erol Ermiş/Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum