Eğitim Bir- Sen maaş promosyon anlaşmasını imzalamadı!

Eğitim Bir- Sen maaş promosyon anlaşmasını imzalamadı!
Eğitim Bir-Sen Akyazı Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü düşük maaş promosyon ihalesi çekildiklerini bildirdi

Promosyon sözleşmesi sürecinde nihai karar yetkisinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olup Eğitim-BirSen yetkili sendika olarak öğretmenlerin ve üyelerimizin haklarını korumak maksadıyla masada bulunduğu ifade edilen açıklamada; 

"   İhalenin tarafı olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü promosyon ihalesinde süreci çalışanlar lehine yürütememiş ve bizim önerilerimizi göz ardı etmiştir. Çalışanların ve üyelerimizin lehine sonuçlanmayan bu ihaleye sendikamız imza atmamış çekincelerini de komisyona ifade etmiştir" denildi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

BANKANIN TEKLİFİ RENCİDE EDİCİ  

Sendika, ihale komsyonundan çekilme gerekçeleri ile ilgili şunları belirtti;

"   1- İhale sürecine açık artırmada en yüksek teklifi veren bankanın teklifi taban alınarak başlanmamış daha düşük miktarda teklif veren bankanınki esas alınarak başlanmıştır. Açık artırmada bankaların artırımları camiamızı rencide edici şekilde rasyonaliteden uzak göstermelik rakamlarla yapılmıştır   

2- İhale, reel ekonomi şartlarından uzak yapılmıştır Bundan önceki promosyon sözleşmesinde belirlenen miktar o zamanın şartlarına göre memur maaşının yarısına tekabül ederken, bu ihalede mutabık kalınan rakam en düşük memur net maaşının üçte birine dahi tekabül etmemektedir.   

3- İhaleyi kazanan bankanın teklif ettiği miktar Türkiye genelinde muadil kurumlarınki ile kıyaslanamayacak derecede düşük kalmıştır. 

4- Süreçte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bankaların ‘süreç içinde gelen ve giden öğretmenlerin promosyon almış - almamışlığının takibinin yapılması’ talebini bununla uğraşamayacakları gibi basit bir gerekçeyle reddetmesi öğretmenlerin pazarlık gücünü zayıflatmış ve bankaların promosyon tekliflerinin istenen seviyeye çıkmasına engel olmuştur.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

YOK SAYAMAZ, HAFİFE ALAMAZLAR

5- Bir sözümüz de bankalara! Bundan önce bir ihale daha yapılmış bankaların verdiği rakam çok düşük olduğu için bir anlaşmaya varılamamıştı. Geçen süre içerinde maaşlar yaklaşık iki katına çıkmasına rağmen yeni teklif önceki ihalenin dahi altında kalması bankalar aralarında bir mutabakatla hareket ettiklerini göstermektedir. Bankalar, en kalabalık memur gurubu Milli Eğitim çalışanlarını yok sayamaz, hafife alamazlar. Bu tutumlarında ısrar etmeleri durumunda emekten gelen gücümüzü örgütlü bir şekilde kullanacağımızı ve promosyon ihalesi sürecinde bankaların tutumlarını not ettiğimizi ve buna karşı atacağımız adımlarla ile ilgili olarak üyelerimizi bilgilendireceğimizi beyan ediyoruz. 

Gelinen noktada talebimiz Milli Eğitim Müdürlüğünün bankaların yukarda belirttiğimiz talebini de dikkate alarak ihaleyi en kısa sürede yenilemesi Bankaların da promosyon tekliflerini muadil kurumlara eşdeğer rasyonel bir seviyeye çıkarmalarıdır. Eğitim camiası ve kamuoyunun bilgisine sunarız." 

Bankaların 3 yıl için promosyon ücreti olarak ilk ihalede 8000 bin lira, ikinci ihalede 7000 bin lira teklif verdiği öğrenildi. 

akyazihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum