Emekli ve memura ek zammın maliyeti açıklandı

Emekli ve memura ek zammın maliyeti açıklandı
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli ve memur aylıklarında yapılacak refah payı artışlarının yıllık maliyetinin 260 milyar TL olduğunu söyledi.

Emekli ve memur maaş artışlarına ilişkin yasa teklifinin etki analizi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapan Elitaş, en düşük emekli maaşının 5.500 TL’ye çıkarılmasının yıllık maliyetinin 21,9 milyar TL olarak hesaplandığını söyledi.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Elitaş’ın verdiği bilgiye göre, işverene işçi başına verilecek 400 TL asgari ücret desteğinden de 1,7 milyon işyeri yararlanacak. Bu uygulama da 17,1 milyar TL maliyet oluşturacak.

Memur ve memur emeklileri enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile yaklaşık yüzde 16,5, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,5 zam alacaktı. Hükümet, bu oranları birleştirerek “refah payı” adı altında önce yüzde 25 olarak açıklamış, ardından yüzde 30’a çıkarmıştı.
blommberght
 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.