Engelli yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personelin memur kadrosuna geçme talebi
Engelli Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının, memur unvanı kadrolara sınavsız geçiş talepleri haberimizde.
İŞ YAŞAMI ENGEL OLMASIN…
3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü yaklaşırken Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde engelli hizmetliler kadrosunda çalışan personelin problemleri her geçen gün katlanarak artmaktadır.
Engelli hizmetli olarak çalışan personelin mevcut görev tanımlarının, engel durumuna göre düzenlenmediği için bu çalışanlardan da normal personelin gerçekleştirebileceği performans beklenmektedir. Ancak engel sahibi personelin bu görevleri yerine getirmesi fiziksel olarak veya engel durumuna göre çok da mümkün olmadığı gibi bu durumun yöneticilerin inisiyatifine bırakılmış olması onları daha da zor durumların içerisine çekmektedir. Bireyler iş hayatına ve yaşama engellere rağmen tutunmaya çalışırken bu tür durumlar psikolojik travma yaşamalarına sebep olmaktadır. İş hayatının zorlu koşulları ve fiziksel güçlüklerinin yanı sıra psikolojik baskı altında da kalmaktadırlar.
Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan engelli personeller görev tanımlarının engel durumuna göre şekillendirilmesini talep etmektedirler. Bu talep hem çalışan engelli personeli hem yöneticileri hem okul/kurumların yaşayacağı aksaklıkların (okul/kurum hijyeni,öğrencinin daha nitelikli ortamlarda eğitim görmesi, okul yönetimin iş yükü oluşmasının önüne geçilmesi vb. sebepler)da bu kapsamda düzenlenebilecektir.
Engelli Hizmetlilerin bulunduğu kadrolar dolu gözükmekte dolayısı ile kuruma yeni personel görevlendirmesi sağlanamamaktadır. Kadroda bulunan engelli hizmetli personel ise görev tanımını gereğini tam olarak istenilen nitelikte yerine getirememektedir. Dolayısıyla okullarda temizlik, hijyen, bakım, onarım vb. işlerde aksaklıklar yaşanmaktadır.
Engelli hizmetler personelinin bulunduğu okul/kurumlara ilave personel ihtiyacı belirtilirse kamu kurumlarında oluşabilecek bu tür olumsuzlukların yaşanmasının önüne geçilebilir.
Bu sıkıntılardan dolayı Engelli Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına, memur unvanı kadrolarına sınavsız geçiş hakkı tanınmalıdır. Daha öncesinde Hizmetli kadrosunda olupda Kaymakamlık Oluru ile şoför olarak görev yapan kişilerin, sınavsız olarak Şoför (GIH) kadrosuna alındığı, ayrıca şehit ve gazi yakınlarına tanınan eğitim durumuna bakılmaksızın memur unvanı verilmesi ve bu kararın tüm sendikalarca desteklendiği bilinmektedir.
Kamubiz.com Özel Haber