Erhan Usta, yardımcı hizmetler sınıfını Meclis gündemine taşıdı

Erhan Usta, yardımcı hizmetler sınıfını Meclis gündemine taşıdı
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, YHS personelinin mağduriyetini TBMM'de dile getirdi.

Yardımcı hizmetler sınıfı, Samsun Milletvekili Erhan Usta tarafından şu sözlerle Meclis Gündemine taşındı

ERHAN USTA (Samsun) – 'Son konu olarak da -o zaman diğerlerini bekleteyim ben- yardımcı hizmet sınıflarıyla ilgili problem var Sayın Başkan, değerli milletvekilleri. 110 bin yardımcı hizmet sınıfı personeli var. Şimdi, biliyorsunuz, bu KHK’den geçirilenlere aslında bu işlemler yapılıyor.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yardımcı hizmet sınıfında olan insanlardan işte girmiş işe, sonradan liseyi bitirmiş, üniversiteyi bitirenler, hatta çok az olabilir sayısı ama doktora yapanların dahi bunların içerisinde olduğu ifade ediliyor. Talep edilen şey şu, çok haklı bir talep: “Devletin sistemi işletilsin. Görevde yükselme sınavları açılsın ve biz bu sınavlara girelim; bu sınavlarda hak edersek yükseliriz, yardımcı hizmetler sınıfından diğer sınıflara geçeriz.” diyorlar. Böyle bir talep çok haklı bir talep. Bunlara niye kulak tıkanıyor? Kaç yıl? On altı, on yedi yıldır görevde yükselme sınavı açmayan kurumlar var; bu, kabul edilebilir bir şey değil. Bizim devlet olarak iş gücümüzü, insan kaynağımızı eğitimiyle uygun şekilde çalıştırma zorunluluğumuz var. Devletin etkin ve verimli çalışması gerekiyor. Dolayısıyla bu yardımcı hizmetler sınıfında sorunların çözülmesini Hükûmetten talep ediyoruz. '

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.