Hangi Tip Cezaevlerinde Personelin Maaşı Daha Fazla?

Hangi Tip Cezaevlerinde Personelin Maaşı Daha Fazla?
Ceza İnfaz Kurumları'da çalışan personelinin görev yerlerinden ve cezaevi tiplerinden dolayı aylık maaşları arasında az miktarda da olsa farklılık bulunmaktadır.

Çalışma koşulları ağır olan Ceza İnfaz Kurumları personelinin aylık ücretlerinin düşük seviyelerde olmasının yanı sıra,  aynı unvan ve derecede olmalarına rağmen görev yerlerinden dolayı bazı personelin aylık maaşları arasında az miktarda da olsa farklılık bulunmaktadır.

Görev yerlerinden dolayı maaşı farklı olan Ceza İnfaz Kurumu personeli:

Özel eğitim ve iyileştirme tatbik edilen cezaevleri, D ve F tipi cezaevleri ile Ankara kapalı, Bayrampaşa ve Buca cezaevlerinde;

*Cezaevi Müdürü,

* İdare Memuru,

*İnfaz ve Koruma Başmemuru,

*İnfaz ve Koruma Memuru,

kadrolarında görev yapanlara, diğer cezaevlerinde görev yapan emsallerine göre "3 puan" daha fazla adalet hizmetleri tazminatı ödenmektedir.

Tazminata ilişkin bu farkın 2017 yılının ilk altı ayında net maaşa etkisi; 1 Ekim 2008 tarihinden önce işe girmiş olanlar için “27,17 TL”, bu tarihten sonra işe girenler için ise “23,91 TL” olmaktadır.

Özel Tip ve (E) Tipi cezaevlerinde;

*Cezaevi Müdürü kadrolarında görev yapanlara, diğer cezaevlerinde görev yapan emsallerine göre "200 puan" daha fazla iş riski zammı ödenmektedir.

İş riski zammına ilişkin bu farkın 2017 yılının ilk altı ayında net maaşa etkisi, "5,13 TL" olmaktadır.

memurunyeri

KAMUBİZ.COM TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.