'Hükümet bütçe açığını memurdan kapatmaya çalışıyor'

'Hükümet bütçe açığını memurdan kapatmaya çalışıyor'
Cumhuriyet TV’ye konuşan SGK Uzmanı Ali Tezel, yüzde 30 zam beklediğini ve en düşük maaşın 25 bin TLolması gerektiğini açıkladı.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin dört gözle beklediği yeni maaş teklifinin ayrıntıları belli oldu. İktidarın Memur-Sen’e sunduğu ilk teklife göre, 2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam yapılması planlanıyor. 

Kamu Toplu Sözleşmesi'nde yapılan ikinci toplantının ardından SGK Uzmanı Ali Tezel, Cumhuriyet TV’ye konuştu.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Memurlara yüzde 30 zam bekliyorum!

Tezel, “akla ziyan bir teklif” diyerek “Şu anda memurlar büyük şehirlerde ev kiralarını bile ödeyemecek kadar maaş alıyorlar. Memur emeklileri ise geçinemiyorlar. Memurlardan gerekli eylemleri yapmalarını bekliyorum. Benim beklentim ilk 6 ay için yüzde 30, ikinci 6 ay için de yüzde 40 zam bekliyordum ama hükümet bütçe açığını memurdan kapatmaya çalışıyor” açıklamasında bulundu.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Maaşlar 25 bin TL’den az olmamalı

“Tek başına bir insanın alması gereken maaş 25 bin TL’den az olmamalı” diyen Tezel, “Memura işçiye daha az zam yapalım diye enflasyona oynuyorlar. Böyle devam ederse şehirlerin çöplüklerinden yemek toplayan emeklileri görürüz. Halimiz Arjantin’den Venezuela’dan beter olur. Memurlar, emek sahiplerihak sahipleri hak ettiklerini alsınlar, bunun örgütlenmekten, ögütün gücünü kullanmaktan geldiğini bilsinler” ifadelerini kullandı.

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum