İlk defa atanan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Maaşları Ne Kadar?

İlk defa atanan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Maaşları Ne Kadar?
Bekçisi Maaşları Ne Kadar? Valilikler KPSS şartı aranmaksızın, Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanlarına başladılar. Peki göreve ilk defa başlayan Bekçi maaşları ne kadar? Mezuniyet durumlarına göre “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” maaşları haberimizde..

Bekçisi Maaşları Ne Kadar? Valilikler KPSS şartı aranmaksızın, Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanlarına başladılar. Peki göreve ilk defa başlayan Bekçi maaşları ne kadar? Mezuniyet durumlarına göre  “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” maaşları haberimizde..

Valilik ve Kaymakamlıklar, Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” unvanlı kadrolarda görev yapmak üzere çeşitli eğitim düzeylerinden adaylar arasından personel istihdam ediyor.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrolarına atama yapmak amacıyla açılan giriş sınavları, il merkez ilçesi sınırları içinde çalıştırılacaklar için ilgili valilikçe uygun görülen tarihte il merkezinde; diğer ilçelerde çalıştırılacaklar için ise ilgili kaymakamlıkça uygun görülen tarihte ilçe merkezinde yapılıyor.

“Çarşı ve Mahalle Bekçisi” unvanlı kadrolarda görev yapanların aylık ücretleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre belirleniyor.  Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevli her sınıftaki personele ödenen tayın bedeli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu uyarınca fazla çalışmaya bağlı olmadan ödenen fazla çalışma ücretinden “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” unvanlı kadrolarda görev yapanlar da yararlanıyor.

Ayrıca, Emniyet Hizmetleri Sınıfına girenlerden; ilkokul ve ortaokul mezunu olanların giriş derecelerine 2 derece, lise ve dengi okul mezunu olanların giriş derecelerine lise mezunlarına göre 1 derece ve 1 kademe, yükseköğrenim mezunu olanların giriş derecelerine ise 1 derece ilave edildiğinden, “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” unvanlı kadrolarda görev alanlar da bu uygulamadan yararlanıyor.

Göreve yeni başlayan “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” maaşı

Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanlı kadrolarda göreve yeni başlayacak olanların farklı eğitim seviyelerinde maaşlarının ne kadar olacağı konusunda bilgi vermesi bakımından, memurunyeri.com olarak 2017 yılı ikinci yarısında geçerli olan belirlemelere göre hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Mezuniyet Seviyesi

D/K

Aylık Net Maaş*

Tayın Bedeli

Aylık Toplam Ücret

Lise ve dengi okul

11/1

2.889 TL

214 TL

3.103 TL

Önlisans (2 yıllık yükseköğrenim)

9/2

2.895 TL

214 TL

3.109 TL

Lisans (4 yıllık yükseköğrenim)

8/1

2.939 TL

214 TL

3.153 TL

*Maaş hesabında; aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personel esas alınmış ve fazla çalışma ücreti dahil edilmiştir.

memurunyeri

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.