Kadroya geçen bazı sözleşmelilerde maaşlar düşecek

Kadroya geçen bazı sözleşmelilerde maaşlar düşecek
AK Parti'nin vermiş olduğu sözleşmeli personelin kadroya geçmesini öneren kanun teklifine göre; kadrolara geçen bazı personellerin maaşlarında düşüş gerçekleşecek.

AK Parti'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmelerine başlanan sözleşmeli personelin kadroya geçmesini öngören kanun teklifine yönelik hazırladığı etki analizine göre, bazı kadrolara geçen personelin maaşlarında düşüş olacak. Analizde, “Sözleşmeli bilişim personeli, mahalli idarelerde görevli sözleşmeli personel ve özel mevzuatına dayalı olarak çalıştırılan sözleşmeli ücretlerinde kadroya geçmeleri halinde azalacaktır. Bu kadroya ilişkin bilgilerin bütçeye ek yük getirmeyeceği değerlendirilmektedir” denildi. Teklifin kamuya toplam maliyesi ise 342 milyon 718 bin 874 TL olacak

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

'KADROYA GEÇİNCE ÜCRETLERİ DÜŞECEK'
Etki analizinde “Sözleşmeli bilişim personeli, mahalli idarelerde görevli sözleşmeli personel ve kurumların özel mevzuatına dayalı olarak çalıştırılan sözleşmeli personelin ücretlerinde kadroya geçmeleri halinde düşüş olacaktır. Bu personelin kadroya geçmesinin bütçeye ilave yük getirmeyeceği değerlendirilmektedir” denildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde solist sanatçı ve sanatçı ile sahne üstünde ve sahne gerisinde ihtiyaç duyulan hizmetlerde görevlendirilen 2 bin 495 personel de kadroya geçiriliyor. Analize göre, bu personelin kadroya alınmasının kamuya yıllık maliyeti net 243 milyon 331 bin 302 lira olacak.

Sağlık Bakanlığı’nda açıktan vekil olarak ebe ve hemşireler de kadroya girecek. Bu statüde istihdam sayısı 790 kişi. Kadroya alınmasının yıllık maliyeti ise 22 milyon 150 bin 292 lirayı bulacak.

Teklifin toplam maliyeti ise 342 milyon 718 bin 874 TL olacak.
Gazeteduvar

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.